6. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa Automaatika omandas Ektaco tööstusautomaatika äriüksuse

Saksa Automaatika juhatuse liikme Ats Alupere ja Ektaco juhatuse liige Kaido Jelle
Foto: Saksa Automaatika
Novembri alguses ostis tööstusautomaatika lahenduste ja hooldusteenuse pakkuja Saksa Automaatika Ektaco automaatika äriüksuse, et mitmekesistada oma tööstuslahenduste ja teenuste portfooliot ning tugevdada turuosa erinevates tööstussektorites.

Saksa Automaatika juhatuse liikme Ats Alupere sõnul on ettevõte on jõudsalt panustanud kasvu ja uute moodsate digitaliseerimisteenuste arendamisse, et olla innustav ja väljakutseid pakkuv tööandja nii kogenud inseneridele kui ka noortele õpipoistele. „Saksa Automaatika võtab Ektaco automaatika ärisuuna tervikune üle koos kehtivate lepingute ning töötajatega, et tagada tõrgete ja katkestusteta mõlema ettevõtte poolt pakutud teenuste osutamist,“ lisas Alupere pressiteate vahendusel. 

„Ektaco on otsustanud ühe neljast ehk automaatika äriüksuse müüa Saksa Automaatikale, et keskenduda oma põhitegevustele, milleks on kassa- ja läbipääsusüsteemide arendamine, müük ning hooldus. Usume, et fokusseeritus aitab ettevõttel senisest jõudsamalt kasvada,“ ütles Ektako juhatuse liige Kaido Jelle.

Saksa Automaatika inseneribüroo tegutseb 2009. aastast pakkudes automaatikalahendusi ja hooldust tööstusele ning energeetika- ja infrastruktuuriettevõtetele. Saksa Automaatika peamine tarne- ja tehnoloogiapartner on Saksa kontsern Siemens. Ettevõte on Siemens AG sertifitseeritud Solution Partner automaatika ja ajamite alal ning töötajaskond omab 25 aastast kogemust Siemensi tehnoloogia ja automaatikaga.

Ektaco on juhtiv kassa ja läbipääsusüsteemide arendaja, kellel on Eesti turul ligi 30-aastane kogemus. Ektoco tooteid ja teenuseid kasutavad kliendid Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja  sellest aastast ka Araabia Ühendemiraatides.

Ektaco on Schneideri kontserni Alliance Partneriks ja Eesti turul ka Siemensi volitatud müügipartneriks. Ektaco on usaldusväärne ning tugev partner eriti energeetikasektoris – ettevõte on teinud hulgaliselt juhtimisautomaatikaprojekte näiteks Eesti Energia Narva Elektrijaamadele, Õlitööstusele ning Kaevandustele, samuti soojusettevõtetele ja paljudele muudele tööstusharudele.

Mõlemad osapooled usuvad, et  Ektaco automaatika üksuse müük Saksa Automaatikale aitab mõlemal firmale paremini keskenduda oma põhitegevusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077