2. november 2018

Puidutööstur: ootan tööstussektori suuremat väärtustamist

Peeter Peedomaa
Foto: Aare Hindremäe
Tööstus on majanduse mootor ja sektorist tuleb oluline tulu riigi eelarvesse - sellest lähtuvalt ootaksin tööstussektori suuremat väärtustamist, ütles Peetri Puidu omanik Peeter Peedomaa kolmapäeval toimunud puidutööstuse äriplaani konverentsil.

Peetri Puit OÜ omanik Peeter Peedomaa ütles konverentsil puidutööstussektori arengut kommenteerides, et vaatamata teistele ettevõtetele, kes järgmisel aastal ei planeeri enam investeeringuid teha, tahavad nemad lähiaastal kindlasti täiendavasse tootmishoonesse ning -tehnoloogiasse investeerida. „Tahame soetada endale automaatse CLT ehk ristkihtliimpuit-tootmisliini. Meie mastaapi arvestades on investeeringusumma päris suur,“ ütles Peedomaa ja lisas, et tootmishoone, mis ülejärgmise aasta alguses valmima peaks, on pea 5000 ruutmeetrit suur.

„Olen nõus, et investeeringuks on aeg ebasoodne aga me ei saa enam oodata. Täna läheb veel majandusel väga hästi, mis toob omakorda kaasa nõudluse kasvu nii meil kui tehnoloogiasektoris, see mõjutab meid kõiki,“ rääkis Peedomaa.

Ta lisas, et teatud mõju avaldab nende ettevõttele kogu majanduskeskkond ja tarbimine. „See kõigutab toormehindasid kas üles või allapoole. Siia lisanduvad veel kaudsed mõjurid, nagu ilmastiku tingimused, nii juhtus eelmisel aastal," jätkas ta. 

Valitsusel soovitab Peedomaa aga peeglisse vaadata. "Kui räägime kogu puidusektorit takistavatest asjaoludest, siis usun, et need kaks-kolm faktorit, millest varem rääkisin: toorme hinnatõus, kütuse- ja veomaksumus, mõjutavad enim meie tegevusi. Kolmandaks piiravaks teguriks julgen öelda, on riigis valitsev üleüldine tööjõu puudus ja palgasurve. Valitsusel tuleks tõsiselt peeglisse vaadata. Tööstus on majanduse mootor, sealt tuleb oluline tulu riigi eelarvesse. Neid summasid saab reaalselt kasutada, mitte ühest taskust teise tulunumbrite tõstmist teha. Sellest lähtuvalt ootaksin tööstussektori suuremat väärtustamist,“ lisas ta lõpetuseks.

Loe pikemalt Põllumajandus.ee-st

Autor: Juuli Nemvalts, Põllumajandus.ee kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077