24. oktoober 2018

Hekotek: maksudega mängimine annab investeeringutele tagasilöögi

Heiki Einpaul
Foto: Andras Kralla
Masinaehitusettevõtte Hekotek juht Heiki Einpaul ütles, et kuigi investeeringuid teeb Eesti masinasektor aktiivselt, oleksid need veelgi suuremad, kui poleks pidevat maksudega mängimist.

„Kõik me investeerime. Kui palju me aga investeerime ja kui kergekäeliselt investeeringuid tehakse, siis sellele on antud maksudega mängimisega tõsine hoop,“ tõdes Einpaul Äripäeva konkurentsiraporti analüüsi kommenteerides.

Konkurentsiraportis seisab, et sektori juhid on väga altid oma ettevõtte seadmetesse ja laienemisse investeerima. Raporti kohaselt teatas iga neljas küsitluses osalenud juht, et plaanib enam kui miljoni euro suurust investeeringut.

Kõiki kummitav tööjõupuudus

Kui investeeringud ülemäära suur probleem pole, on asjalood hoopis kriitilisemad tööjõuga. Ekspordivõimekust piirab tema sõnul enim just kvalifitseeritud tööjõu puudus. „Me ei plaani plahvatuslikku laienemist ja saame hakkama oma tööjõuga. Palgasurve aga on,“ tõdes Einpaul.

„Kui me tahaksime kaks korda suurendada oma käivet, siis selleks meil tööjõudu pole. Selleks me plaane ei tee,“ ütles Einpaul.

Autor: Pille Ivask, Äripäev

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077