Autor: Tööstusuudised.ee • 23. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas omandada ja võõrandada tootmisettevõtet?

Advokaadibüroo COBALT vandeadvokaat Kristjan Kotkas
Foto: Kristjan Kotkas, Advokaadibüroo COBALT vandeadvokaat
30. novembril 2018 toimub veebiseminar, kus räägime tootmisettevõtete müügitehingute eripäradest ja eduka müügitehingu protsessi eeldustest.

Seminari viib läbi Advokaadibüroo COBALT ühinemiste ja omandamiste ning pangandus- ja finantsõiguse valdkondade vandeadvokaat Kristjan Kotkas, kelle kogemuste hulka kuulub näiteks Sjølund Groupi nõustamine kõrgekvaliteetsete teras- ja alumiiniumdetailide tootmisettevõtte Cutform OÜ omandamisel.

Kotkas on nõustanud investoreid enamosaluse omandamisel liimpuidutootjas Barrus. Samuti on ta nõustanud Balti riikide ühe suurima raudbetoonelementide tootja ASi TMB kontserni Betonimestarit omandamisel.

Praegu ongi Eesti tublid tootmisettevõtjad ja majanduse hea käekäik tekitanud olukorra, kus rida tootmisettevõtteid on küpsenud atraktiivseteks sihtmärkideks nii kodu- kui välismaistele investoritele ning strateegilistele omandajatele.

Nii nagu eduka tootmisettevõtte ülesehitamine eeldab kannatlikku meelt ja tarku otsuseid, tuleb ka vastavate tehingute puhul läheneda tehingu protsessile ning sisule asjatundlikult ja läbimõeldult. Kogemused näitavad, et tootmisettevõtete omandamiste puhul esineb rida erisusi ja aspekte, mida tuleb hoolikalt silmas pidada, et tagada tulemuste osas kõigi osapoolte rahulolu.

Seminari eesmärgiks on tutvustada kuulajatele tootmisettevõtete müügitehingute eripärasid ja eduka müügitehingu protsessi eeldusi. Sealhulgas käsitletakse sedagi, kuidas saab ettevõtja valmistuda ette võimalikuks tehinguks, mis on alles horisondil.

Täpne info ja registreerimine on leitavad SIIT

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077