• 15.10.18, 11:24
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Est-For loodab valitsuse meelemuutusele

Hoolimata sellest, et valitsus otsustas Est-Fori tselluloositehase eriplaneeringu lõpetada, loodab Est-For värskele riigikohtu otsusele tuginedes, et riik muudab meelt.
Margus Kohava
  • Margus Kohava Foto: Andras Kralla
Eelmisel nädalal tuli teade, et riigihalduse minister Janek Mäggi pikendas Est-Fori palvel puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamise eelnõule vastamise tähtaega 3. novembrini. Tähtaja pikendamise taotluses toob Est-For põhjusena potentsiaalse uue asukoha leidmise konsultatsioone Räpina, Võru, Setomaa ja Saarde valdadega, mille tulemused võivad oluliselt mõjutada eelnõule esitatavat arvamust. Investorid ei välista, et nimetatud valdadele lisandub teisigi.
Tehase eestvedaja Margus Kohava kinnitas, et Est-For soovib endiselt edasi minna praeguse planeeringuga, laiendades seda uute asukohtadega. "Riigikohtu 11.10.2018 lahendi kohaselt on riigi eriplaneeringu (REP) algatamisel määratud planeeringuala vaid indikatiivne ning juba käimasoleva REPi menetluse raames ei ole välistatud asukoha otsimine ka väljaspool algset planeeringuala. Sellest tulenevalt on kindlasti käimasolevas REPi menetluses võimalik asukoha valiku ala laiendada või seda muuta," sõnas ta. Kohava sõnul peab valitsus siin otsuse langetama.
Loe pikemalt Äripäevast
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:36
Karl Storzi arengutee Eestis
Karl Storzi lugu Eestis sai alguse 30 aastat tagasi. Noorte inseneride ettevõtlikkus ja ambitsioon avas ukse meditsiinitehnika maailma, täpsemalt painduvate endoskoopide arendusse ja tootmisesse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele