Autor: Tööstusuudised.ee • 11. oktoober 2018

Ensto Ensek toetab oma müügimeeskondi virtuaalreaalsuse abil

Ensto tehas
Foto: Ensto Ensek
Ensto Ensek võttis koos Ensto grupiga kasutusele VR-keskkonna, mis aitab toetada eksporditurgudel tegutsevaid müügimeeskondi.

Mõte kasutada virtuaalreaalsust tekkis Ensto Enseki Keila tehase juhi Kaarel Suuki sõnul müügimeeskonna aruteludes. “Ensto grupil on kliente üle kogu maailma. Kui meie müügimeeskond neid külastas, jäi tihti kõlama kliendi soov ka meie tootmist võimalusel näha,” viitas Kaarel Suuk. 

Alati ei olnud aga klienti võimalik meelepärasesse Ensto tehasesse viia, seda kasvõi ajakulu mõistes. Nii pöördus ettevõte Soome digiagentuuri poole, kellega koos loodi Ensto Ensek Keila tehase VR-tuur. Nende juhtimisel valmis virtuaalne tuur Ensto Keila tehasest, mida ettevõtte müügijuhid saavad klientidele üle kogu maailma tutvustada. 

“VR-tuuri puhul on müügimeeskonnal kaasas VR-seade koos prillidega, mille abil saab klient iseseisvalt Ensto tehases ringi vaadata. Meie müügijuht tutvustab samal ajal tehase sisseseadet, näidates ühtlasi ka, kus kliendi tooteid hakatakse valmistama,” kirjeldas Kaarel Suuk.

Tema sõnul on tavapärasest fotopangast VR tulemuslikum lahendus, kuna annab huvilisele suurema iseseisvuse tehasega tutvumisel. “Tihti on kliendid vaimustunud võimalusest näha alasid, kuhu võõraid ärisaladuste tõttu ei lubata. Või veedetakse pikki minuteid, vaadeldes lähemalt mõnda uut tootmisseadet,” rääkis Suuk.

Just ärisaladuse kaitse tõttu on Ensto kasutanud VR-lahendust vaid kliendikohtumistel, jättes kasutamata võimaluse avaldada VR-tuur YouTube’s jt. sarnastes avalikes kanalites. “Samas pakkusime näiteks Keila Päeval piirkonna elanikele võimalust tutvuda meie tehasega just läbi VR-lahenduse, tehes nii mõneti uutmoodi avatud uste päevad.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077