Autor: Tööstusuudised.ee • 9. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estiko-Plastar investeeris tootmisesse ligi 5 miljonit eurot

Estiko-Plastari tootmine
Foto: Joonas Sisask
Estiko Gruppi kuuluv Estiko-Plastar investeeris tootmisesse ligi 5 miljonit eurot, mille tulemusena pakutakse nüüd klientidele kuni 10 värviga trükitud ja kergesti avatavaid pakendeid.

Estiko-Plastari juhataja Triin Anette Kaasiku sõnul aitab uus 10-värviline trükimasin tehase tootmisvõimalusi laiendada.

2,5 miljonit eurot maksnud trükimasin kaalub umbes 50 tonni ning selle osad toodi Tartusse üheksa raskeveokiga. Trükimasina kokkupanek võttis 6-liikmelisel meeskonnal aega 1,5 kuud, teatas ettevõte.

Koos trükimasinaga käivitab Estiko-Plastar ka uue laserperforatsiooniseadme ja lõikusmasina. 

Mainitud seadmed läksid läks maksma üle 600 000 euro. Lisaks valmis Estiko-Plastaril tänavu suvel uus laohoone, kogumaksumusega 1,5 miljonit eurot.

Viimastel aastatel on Estiko-Plastar keskendunud kilepakendite tootmisele peamiselt Skandinaavia toidutööstustele. Pakenditööstuse ja pakendatavate toodete arenedes on tekkinud järjest enam huvi nii pakendite funktsionaalsuse, aga ka välise atraktiivsuse tõstmiseks.

Estiko-Plastar on kilepakenditootja suurimaid kilepakenditootjatest Baltikumis. Ettevõte ekspordib 70% toodangust, peamiselt Skandinaaviasse, Baltikumi ning Islandile. AS Estiko-Plastari käive oli 2017. aastal 28,2 miljonit eurot, kasvades aasta varasemaga võrreldes 9%.  Firma annab tööd 154-le inimesele.

Estiko-Plastar kuulub Estiko Gruppi, mis tähistab tänavu oma 100. tegutsemisaastat, alustades 1918. aastal kammide tootmisega. Tootearenduse osas teeb ettevõte koostööd Eesti juhtivate ülikoolide ja uurimisasutustega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077