Autor: Tööstusuudised.ee • 4. oktoober 2018

Rakvere lihatööstus laieneb

Rakvere lihatööstus
Foto: HKScan
Septembris algasid Rakvere lihatööstuses ehitustööd, mille käigus laiendatakse praetoodete osakonda ligi 2000 m² suuruse juurdeehitusega. Kokku investeerib HKScan sel aastal Rakvere lihatööstuse praetoodete osakonda 8 miljonit eurot.

„Investeering juurdeehitusse ja uude praetoodete küpsetus- ja pakendamistehnoloogiasse aitab meil tootmises teha nii kvalitatiivse kui ka kvantitatiivse hüppe. Tegemist on Baltikumis uue ja ainulaadse tehnoloogiaga, mille kasutuselevõtuga tõstame tootmise võimsust olemasolevaga võrreldes kuni neli korda, lisaks võimaldab toota uusi huvitavaid retsepte ning samal ajal muuta ka tootepakendeid tarbijatele mugavamaks ning keskkonnasõbralikumaks,“ kirjeldas HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere

Uus ja võimsam praetoodete tootmistehnoloogia annab Rakvere lihatööstusele võimaluse suurendada eksporti ja valmistada ka teistele HKScani gruppi kuuluvatele turgudele hakklihast valmistooteid nagu lihapallid, kotletid ja nagitsad. „Praetoodete turg kasvab kiiresti nii Eestis, Baltikumis kui ka Põhjamaades. Tänapäeva tarbijad hindavad oma aega üha enam ning eelistavad mugavaid valmistooteid, mistõttu on praetoodete kategooria lähiaastatel tugevas kasvutrendis, kasvades aastas 15%,“ lisas Mere.

Tänu investeeringule muutub tootmine Rakveres keskkonnasäästlikumaks, kuna uus tehnoloogia võimaldab säästa 5% energiakuludelt ning elektri asemel võetakse energiaallikana kasutusele gaas. Juurdeehitus valmib plaanide kohaselt veebruaris ning tootmine algab laienenud praetoodete osakonnas kevade teises pooles. Ehitustöid teostab Lääne-Virumaa kohalik ehitusettevõte Antaares AS.

HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, ekspordime oma tooteid pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2017. aastal 1,8 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat.

 

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077