25. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere AS taaskäivitas ekspordi Jaapanisse

Foto: Raul Mee
Mõneaastase pausi järel on Tere jälle ülessoojendanud kaubandussuhted Jaapaniga ning alustab jälle lõssipulbri ekspordiga.

Esimene tarne läheb Jaapani suurkontserni Marubeni poole teele oktoobris. „Taasalustame Jaapani ekspordiga samm-sammult ning loodame end sealsele tööstuslikule tarbijale aja jooksul üha rohkem tutvustada ning tõestada,“ ütles TereAS ja Farmi Piimatööstuse AS juhatuse esimees Katre Kõvask pressiteate vahendusel.„Tere AS on oma tooteid Jaapanisse eksportinud ka varem, kuid koostöö Marubeniga katkes Tere jaoks keerulistel aegadel 2016. aastal. Seda enam on lepingu taas-allkirjastamine Marubeniga meie jaoks märgilise tähendusega. Rahvusvahelisel areenil on juba koostööfaktil Jaapaniga küljes eriline kvaliteedimärk,“ kinnitas Kõvask. Tarnelepingu allkirjastamisele eelnesid ligi kolmveerand aastat kestnud pingelised läbirääkimised.Marubeni on Eestist kaupa tellinud ka varem

Esimest korda sõlmisid Eesti piimatöösturid Tere ja E-Piim Jaapani suurkorporatsiooniga Marubeni Corporation lepingud Eesti lõssipulbri ja juustu müügiks 2015. aastal. Siis võeti eesmärgiks tarnida Jaapanisse 5000 tonni laabijuustu ja 5000 tonni lõssi- ja vadakupulbreid aastas.Toona Vene sanktsioonide tõttu kriisi läbi teinud põllumajandusettevõtetele tõusis sellest rõõmu vähe, sest kunagine Tere ASi juht Oliver Kruuda ostis lõssipulbriks vajaliku tooraine lihtsalt Saksamaal.Tere ja Farmi 2017. aasta konsolideeritud käive oli 106 miljonit eurot ning käesolevaks aastaks on ekspordi osakaal käibest kasvanud 20%-ni.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077