Tere AS taaskäivitas ekspordi Jaapanisse

Mõneaastase pausi järel on Tere jälle ülessoojendanud kaubandussuhted Jaapaniga ning alustab jälle lõssipulbri ekspordiga.

Esimene tarne läheb Jaapani suurkontserni Marubeni poole teele oktoobris. „Taasalustame Jaapani ekspordiga samm-sammult ning loodame end sealsele tööstuslikule tarbijale aja jooksul üha rohkem tutvustada ning tõestada,“ ütles TereAS ja Farmi Piimatööstuse AS juhatuse esimees Katre Kõvask pressiteate vahendusel.

„Tere AS on oma tooteid Jaapanisse eksportinud ka varem, kuid koostöö Marubeniga katkes Tere jaoks keerulistel aegadel 2016. aastal. Seda enam on lepingu taas-allkirjastamine Marubeniga meie jaoks märgilise tähendusega. Rahvusvahelisel areenil on juba koostööfaktil Jaapaniga küljes eriline kvaliteedimärk,“ kinnitas Kõvask. Tarnelepingu allkirjastamisele eelnesid ligi kolmveerand aastat kestnud pingelised läbirääkimised.

Marubeni on Eestist kaupa tellinud ka varem

Toona Vene sanktsioonide tõttu kriisi läbi teinud põllumajandusettevõtetele tõusis sellest rõõmu vähe, sest kunagine Tere ASi juht Oliver Kruuda ostis lõssipulbriks vajaliku tooraine lihtsalt Saksamaal.

Tere ja Farmi 2017. aasta konsolideeritud käive oli 106 miljonit eurot ning käesolevaks aastaks on ekspordi osakaal käibest kasvanud 20%-ni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara