18. september 2018

Eesti õlitööstus töötab tootmisvõimsuse piiril

Hando Sutter
Autor: Andras Kralla
Eesti õlitööstus täitab täispööretel ning toodang ületab ka tänavu miljon tonni, kirjutab Postimees.

Eesti õlitööstus täitab täispööretel ning toodang ületab ka tänavu miljon tonni, kirjutab Postimees.

"Praeguste turuhindade juures on õlitootmine kindlasti igati kasumlik. Põlevkivitööstus töötab täisvõimsusel juba möödunud aasta suvest, kui elektri ja õli turuhinnad paranesid," sõnas Eesti Energia juht Hando Sutter. Tema sõnul toodab Eesti Energia praegu õli täisvõimsusega kõigis õlitehastes.Ka konkureeriv ettevõte Viru Keemia Grupp (VKG) töötab täisvõimsusel. VKG toodab praegu põlevkiviõli kolmes Petroteri tehnoloogial töötavas õlitehases ning kolmes Kiviteri tehnoloogial töötavas vabrikus. Eelmisel aastal oli õlitoodete maht 550 000 tonni ning tänavu on plaanis neid toota 633 000 tonni.Loe pikemalt Postimehest.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077