Autor: Tööstusuudised.ee • 14. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konesko ehitab Türi-Allikule 10 miljoniga seitsmenda tootmishoone

Türi-Alliku uus tehas.
Foto: Konesko
Elektrimootorite ja –seadmete valmistaja AS Konesko pani nurgakivi Türi-Allikule ehitatavale tõsteseadmete komponentide tehasele, mille investeeringute maht on 10 miljonit eurot. Uus tehas valmib 2019. aasta kevadel.

Uue tootmishoone ehitust alustati käesoleva aasta suvel, see valmib 2019. aasta märtsis ja seejärel alustatakse seadmete paigaldusega, teatas ettevõte Tööstusuudistele. Tehase pindala on 5000 ruutmeetrit, lisaks sellele on Türi-Allikul juba 2900ruutmeetrine tootmine.

Hoonet köetakse maaküttega ja see on projekteeritud arvestusega, et katusele saab paigaldada päikesepaneelid. Peatöövõtja on Maru Ehitus, kes tegi ka Konesko Põltsamaa tootmishoone. Ehituse käigus kaasatakse teisi Järvamaa ettevõtteid.

"Uut tehast pani meid ehitama toodangu mahu kasv, samuti soovime tootmist märkimisväärselt kaasajastada. Automaatlahenduste kasutamine on vältimatu ja nii tulevad kasutusele täiesti uued seadmed, näiteks täisautomaatsed pingid ja robotladu, mis muudavad uue tehase meie tootmisüksustest kõige efektiivsemaks," ütles Konesko tegevjuht Mart-Järvo Hirtentreu. 

Tööd saab uues tehases umbes 50 inimest. Vajatakse tootmisjuhti, operaatoreid, elektriinseneri ja komplekteerijaid-koostajaid. Töötajate otsimine algab 2019. aasta kevadel, tippspetsialistide otsimine aga juba varem. “Meie tehased on sõna otseses mõttes tugevalt maa küljes kinni ja ma usun, et ka aastal 2050 valmistatakse siin jätkuvalt tõsteseadmete komponente,” põhjendas Hirtentreu, miks tasub töötajatel just Konesko poole vaadata.  

Konesko on tõsteseadmete komponente valmistav ettevõtte, mille tootmisüksused asuvad Koerus, Põltsamaal, Türi-Allikul. Kokku on Koneskos tootmispinda 30 000 ruutmeetrit ja 2019. aasta lõpuks antakse tööd 450 inimesele, lisaks annavad koostööpartnerid Eestis veel tööd umbes 200 inimesele. Konesko 2018. aasta käibeprognoos on 63,5 miljonit eurot, 2019. aastaks prognoositakse 68 miljonit eurot. 2018. aasta mais oli Koneskos keskmine palk 1228 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077