Autor: Mait Kraun • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Corona õlle tootja ostis 4 miljardi eest kanepiäri

Colorado marihuaana
Foto: Bloomberg
Corona õlle tootja teatas, et ostab miljardeid dollareid väärt osaluse kanepifirmas, vahendab CNN Money.

Constellation Brands suurendab oma osalust kanepifirmas Canopy Growth 4 miljardi dollari võrra. Constellationi käes on ka suur veiniäri, SVEDKA vodka ja Casa Noble’i tekiila.

Esimest korda investeeriti Canopy Growth’i eelmisel aastal ning kokku osteti 10 protsenti ettevõttest. Pärast kolmapäevast ostu tõusis Constellationi osalus 38 protsendini. See tähendab, et peagi on võimalik osta kontrolliv osalus (üle 50 protsendi).

Canopy aktsia, millega kaubeldakse New Yorgi ja Toronto börsidel, on pärast uudist kallinenud enam kui 25 protsenti. Canopy aktsiasümbol on WEED.

See aitas tõusma panna ka teiste kanepifirmade aktsiad – hästi läks nii Cronosel ja MedMen Eneterprises’il. Constellationi aktsia langes pärast uudist aga 6 protsenti.

Constellationi tegevjuht ütles, et tema on kanepiäri osas väga positiivselt meelestatud. „See võib potentsiaalselt olla järgmise kümnendi jooksul üks suurimaid kasvusektoreid,“ rääkis tegevjuht Rob Sands.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077