2. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusettevõtjad tootsid mullusest rohkem

Toodangu mahu kasvu tõi ka puidutööstus.
Foto: Raul Mee
Tööstusettevõtted tootsid tänavu mais 3% rohkem toodangut kui eelmise aasta mais, teatas statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas töötuses ja mäetööstuses, kuid vähenes olulisemalt energeetikas.

Töötlevas tööstuses toodeti mais 5% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid mais eelmise aasta sama kuu mahtu. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige toiduainete, puidutöötlemise ja elektroonikaseadmete tootmise suurenemine. Märgatavalt suurenes ka keemiatoodete ning kütteõlide tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang metalltoodete- ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi mais 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes eelmise aasta maiga ekspordiks 5% ja koduturule 2%.

Hooajaliselt korrigeeritud andmete alusel toodeti tänavu mais võrreldes aprilliga tööstuses kokku 0,4% vähem toodangut. Töötleva tööstuse toodang kasvas eelmise kuuga võrreldes 1%. Eelmise aasta maiga võrreldes vähenes elektritootmine 30%, soojust toodeti 50% rohkem.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077