21. juuni 2018

Valitsus lõpetab Est-Fori tselluloositehase planeeringu

Peaminister Jüri Ratas
Autor: Raul Mee
Valitsus otsustas lõpetada Est-For Investi kavandatava tselluloositehase riigi eriplaneeringu menetlemise.

Valitsuse kabinetiistungil otsustati, et on ilmnenud asjaolud, mille põhjal võib arvata, et eriplaneering Est-Fori tehasele ei jõua lõpuni. Selleks on kõigi oluliste sihtrühmade vastasseis, rääkis peaminister Jüri Ratas pressikonverentsil."Olen rõhutanud, et ei soovi eos nullida ettevõtjate initsiatiivi. Sellega kasvatatakse terve ühiskonna jõukust. Arvesse tuleb võtta aga keskkonna ja sotsiaalmajanduslikke aspekte. Kohaliku arvamuse kõrvalejätmisega otsuseid langetada ei saa," lisas Ratas.

Peaminister lubas Est-For Investi juhtidega läbi rääkida, kas on võimalik leida paindlikkust nende plaanides, peamiselt asukoha suhtes. Riigihalduse ministri Janek Mäggi sõnul läheb menetlemise lõpetamisega aega kaks kuni kolm kuud. "Kuulame ettevõtjad ära, viime läbi vajalikud toimingud ja siis lõpetatakse see lõplikult. Tänase istungi järelm oli, et valitsuse poliitiline otsus on alustada eriplaneeringu menetlemise lõpetamist," ütles Mäggi pressikonverentsil.Est-Fori juhi Margus Kohava sõnul ei ole tänaste teadmiste juures investoritel huvi tehast mujale rajada, kuid nende lõplik seisukoht selgub juuli alguses.„Ega mul palju kommenteerida ei olegi, kuulasin just valitsuse pressikonverentsi… eks me ootame riigihalduse ministrilt lähemaid selgitusi ja kohtumist, kuidas lõpetamise protsess välja nägema hakkab,“ ütles ta. Kohava sõnul on Est-Foril plaanis juuli alguses kohtuda investoritega, kellega siis olukorda arutatakse. „Eks nad siis otsusta, kuidas edasi tegutseda, kui üldse,“ lisas ta. Praegu ei ole veel teada, millal ministriga kohtutakse, ent Kohava usub, et varsti võtab riigihalduse minister nendega ühendust.Loe valitsuse seisukohtadest pikemalt siit.Margus Kohava pikema looga on võimalik tutvuda siin

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077