13 juuni 2018

Alkoholiaktsiisi laekumist kärbiti veel

Rahandusminister Toomast Tõniste   Foto: Andras Kralla

Järgmise aasta aktsiisitõusu tühistamine tähendab juba tänavu 28 miljonit eurot väiksemat laekumist.

Kuna veebruari aktsiisitõus tuli poole väiksem, siis on juba praegu kärbitud optimistlikku lootust, et alkoholiaktsiisi laekub tänavu 341 miljonit eurot, tunnistas rahandusminister Toomas Tõniste riigikogu infotunnis.Nüüd uue aasta algusse planeeritud aktsiisitõusu ärajätmine tähendab, et tänavu jaekaupmehed suuri varusid tõenäoliselt ei soeta ja suuremat ühekordset aktsiisilaekumist aasta lõpus pole oodata. See tähendab eelarveprognoosidele veelgi alla jäämist ning eeldatavalt laekub seda aasta jooksul 258 miljonit eurot.

Küsimustele aktsiisipoliitika kohta pidi vastama ka peaminister Jüri Ratas, kes keskendus Reformierakonna algatusele eelmises valitsuse seada aktsiisid pikaajalisele tõusule. Praeguse seisuga ühtegi alkoholiaktsiisi langetamise kava ei ole. Ratta sõnul on valitsus juba oma panuse järgmise aktsiisitõusu ärajätmise on andnud.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077