13. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholiaktsiisi laekumist kärbiti veel

Rahandusminister Toomast Tõniste
Foto: Andras Kralla
Järgmise aasta aktsiisitõusu tühistamine tähendab juba tänavu 28 miljonit eurot väiksemat laekumist.

Kuna veebruari aktsiisitõus tuli poole väiksem, siis on juba praegu kärbitud optimistlikku lootust, et alkoholiaktsiisi laekub tänavu 341 miljonit eurot, tunnistas rahandusminister Toomas Tõniste riigikogu infotunnis.Nüüd uue aasta algusse planeeritud aktsiisitõusu ärajätmine tähendab, et tänavu jaekaupmehed suuri varusid tõenäoliselt ei soeta ja suuremat ühekordset aktsiisilaekumist aasta lõpus pole oodata. See tähendab eelarveprognoosidele veelgi alla jäämist ning eeldatavalt laekub seda aasta jooksul 258 miljonit eurot.

Küsimustele aktsiisipoliitika kohta pidi vastama ka peaminister Jüri Ratas, kes keskendus Reformierakonna algatusele eelmises valitsuse seada aktsiisid pikaajalisele tõusule. Praeguse seisuga ühtegi alkoholiaktsiisi langetamise kava ei ole. Ratta sõnul on valitsus juba oma panuse järgmise aktsiisitõusu ärajätmise on andnud.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077