• 13.06.18, 15:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Alkoholiaktsiisi laekumist kärbiti veel

Järgmise aasta aktsiisitõusu tühistamine tähendab juba tänavu 28 miljonit eurot väiksemat laekumist.
Rahandusminister Toomast Tõniste
  • Rahandusminister Toomast Tõniste Foto: Andras Kralla
Kuna veebruari aktsiisitõus tuli poole väiksem, siis on juba praegu kärbitud optimistlikku lootust, et alkoholiaktsiisi laekub tänavu 341 miljonit eurot, tunnistas rahandusminister Toomas Tõniste riigikogu infotunnis.Nüüd uue aasta algusse planeeritud aktsiisitõusu ärajätmine tähendab, et tänavu jaekaupmehed suuri varusid tõenäoliselt ei soeta ja suuremat ühekordset aktsiisilaekumist aasta lõpus pole oodata. See tähendab eelarveprognoosidele veelgi alla jäämist ning eeldatavalt laekub seda aasta jooksul 258 miljonit eurot.
Küsimustele aktsiisipoliitika kohta pidi vastama ka peaminister Jüri Ratas, kes keskendus Reformierakonna algatusele eelmises valitsuse seada aktsiisid pikaajalisele tõusule. Praeguse seisuga ühtegi alkoholiaktsiisi langetamise kava ei ole. Ratta sõnul on valitsus juba oma panuse järgmise aktsiisitõusu ärajätmise on andnud.
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.10.24, 18:50
Hääbuvas külakeses tegutsev pereettevõte kihutab raskuste kiuste edurindel
Soomes asuvas Sievi jalatsitehases toodetakse iga päev umbes 5500 paari jalanõusid. Äritegevus toimib hästi, kuid ülemaailmse konkurentsiga silmitsi seistes peab pidevalt olema valmis uuendusteks. Mis on see, mis aitab kindlustada tootmise tuleviku?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele