Milrem lõi Prantsuse kaitsetööstusega käed

Kuldar Väärsi
Kuldar Väärsi

Eesti mehitamata sõidukeid tootev Milrem Robotics on saanud koostöölepingu Prantsuse sõjatööstusega Nexter, millega koos hakatakse tootma iseliikuvatel platvormidel relvasüsteeme.

Koostöölepe allkirjastati Eurosatory messil, kus avalikustati ka ettevõtete esimene ühine toode – OPTIO-X20, mis põhineb Milrem Roboticsi THeMISel ning Nexteri 20mm raskekuulipildujat kandval kaugjuhitaval relvasüsteemil ARX20.

"Milrem Roboticsi jaoks on koostöö Nexteriga väga tähtis areng. See on hea näide ülepiirilisest koostööst Euroopas, mille käigus pannakse kokku kahe ettevõtte tugevused ning luuakse erakordseid lahingusüsteeme,“ sõnas Milrem Roboticsi juht Kuldar Väärsi teate vahendusel.

Lepingu raames luuakse Milrem Roboticsi arendatud mehitamata roomiksõiduki THeMIS ning Nexteri erinevate relva- ja jälgimissüsteemide baasil uusi tooteid, mida turustatakse klientidele üle maailma. Samuti arendatakse sõidukite autonoomsust, et muuta need lahinguväljal võimalikult isetoimivaks ning vähest operaatori sekkumist vajavaks tööriistaks.

"Oleme uhked, et saame suurendada oma robotite perekonda, et tulla vastu tulevikunõudlusele ning teha seda koos uue partneriga robootika valdkonnas," märkis ka Nexteri tehnikaosakonna juht Gérard Griseri.

Lisaks OPTIO-X20-le on Milrem Robotics messil väljas veel kahe süsteemiga: Belgia ettevõttega FN Herstal näidatakse 12,7mm raskekuulipildujaga varustatud relvastatud süsteemi ning Eesti mehitamata õhusõidukite arendajaga Threod System on esmakordselt väljas ka drooniplatvorm.

Nexter on Prantsuse riigi poolt loodud kaitsetööstus, mis toodab soomustatud sõidukeid, relvasüsteeme ja laskemoona. Ettevõte omanikeringi kuulub ka Saksamaa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara