11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem lõi Prantsuse kaitsetööstusega käed

Kuldar Väärsi
Foto: Raul Mee
Eesti mehitamata sõidukeid tootev Milrem Robotics on saanud koostöölepingu Prantsuse sõjatööstusega Nexter, millega koos hakatakse tootma iseliikuvatel platvormidel relvasüsteeme.

Koostöölepe allkirjastati Eurosatory messil, kus avalikustati ka ettevõtete esimene ühine toode – OPTIO-X20, mis põhineb Milrem Roboticsi THeMISel ning Nexteri 20mm raskekuulipildujat kandval kaugjuhitaval relvasüsteemil ARX20."Milrem Roboticsi jaoks on koostöö Nexteriga väga tähtis areng. See on hea näide ülepiirilisest koostööst Euroopas, mille käigus pannakse kokku kahe ettevõtte tugevused ning luuakse erakordseid lahingusüsteeme,“ sõnas Milrem Roboticsi juht Kuldar Väärsi teate vahendusel.Lepingu raames luuakse Milrem Roboticsi arendatud mehitamata roomiksõiduki THeMIS ning Nexteri erinevate relva- ja jälgimissüsteemide baasil uusi tooteid, mida turustatakse klientidele üle maailma. Samuti arendatakse sõidukite autonoomsust, et muuta need lahinguväljal võimalikult isetoimivaks ning vähest operaatori sekkumist vajavaks tööriistaks.

"Oleme uhked, et saame suurendada oma robotite perekonda, et tulla vastu tulevikunõudlusele ning teha seda koos uue partneriga robootika valdkonnas," märkis ka Nexteri tehnikaosakonna juht Gérard Griseri.Lisaks OPTIO-X20-le on Milrem Robotics messil väljas veel kahe süsteemiga: Belgia ettevõttega FN Herstal näidatakse 12,7mm raskekuulipildujaga varustatud relvastatud süsteemi ning Eesti mehitamata õhusõidukite arendajaga Threod System on esmakordselt väljas ka drooniplatvorm.Nexter on Prantsuse riigi poolt loodud kaitsetööstus, mis toodab soomustatud sõidukeid, relvasüsteeme ja laskemoona. Ettevõte omanikeringi kuulub ka Saksamaa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077