Autor: Tööstusuudised.ee • 3. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik hakkab tööstusettevõtetele pakkuma tuge välismessidel osalemiseks

Meresõidukite mess Boot Saksamaal.
Foto: EAS
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastamiseks eelnõu, millega pakutakse väikese ja keskmise suurusega ettevõtjatele võimalust taotleda toetust valdkondlikel välismessidel osalemiseks. Toetuse peamiseks sihtgrupiks on töötlevas tööstuses ning nutika spetsialiseerumise kasvualade valdkonnas tegutsevad VKEd.

Määruse jõustumisel saavad ettevõtted taotleda toetust näiteks messikorraldajale makstavate välismessi registreerimiskulude, messistendi pinna üürikulude, kindlustuskulude, messipääsme ja akrediteerimiskulude jms katmiseks. Abikõlblikuks kuluks ei loeta ettevõtja reisimisega seotud kulusid, kirjutas Eesti Kaubadus-Tööstuskoda oma kodulehel

Toetuse minimaalne summa projekti kohta on 3000 eurot ja maksimaalne summa 50 000 eurot. Omafinantseering peab projekti kogukuludest olema vähemalt 20 protsenti.

Toetust antakse Eesti äriregistrisse kantud VKE-le välismessil eksponendina osalemiseks. VKE on ettevõte, kus töötab vähem kui 250 töötajat, tema aastakäive on kuni 50 miljonit eurot ja bilansimaht kuni 43 miljonit eurot. Taotleja peab olema kantud Eesti äriregistrisse.

Välismessidel osalejatelt eeldatakse, et neil on olemas piisav tootmis-ja müügivõimekus. Määruse alusel hinnatakse piisavalt võimekaks ettevõtteid, kes suudavad tagada kõik messil osalemisega seotud kulud, arvestades keskmiseks messil osalemisega seotud kuluks 10 000 eurot messi ja ettevõtja kohta. Taotleja majandusaasta käive peaks olema vähemalt 100 000 eurot.

Toetuse andmise eesmärk on aidata Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtjatel (edaspidi VKEdel) olla rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisemad ning suurendada eksporti turundustegevuste kaudu välisturgudel. Toetuse andmise tulemusena peaks kasvama eksportivate VKEde arv, ettevõtjate müügitulu ja tööhõive kasv toetust saanud ettevõtetes.

Määrus jõustub kolmandal päeval pärast selle avaldamist Riigi Teatajas. Hetkel ei ole teada täpset jõustamise kuupäeva.

Allikas: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077