Autor: Mait Kraun • 25. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elektri käive kasvas poole võrra

Harju Elektri käive tegi esimeses kvartalis hüppe, mida toetasid 2017. aastal omandatud ettevõtted.
Foto: Andras Kralla
Harju Elektri käive kasvas esimeses kvartalis pea poole võrra, millele aitasid kaasa 2017. aastal omandatud ettevõtted, selgub börsiteatest.

Harju Elektri müügitulu kasvas esimeses kvartalis 48,3 protsenti, 26 miljoni euroni.

Ettevõtte brutokasum kasvas 25,2 protsenti, 3,34 miljoni euroni. Kulumieelne kasum (EBITDA) langes aga 19 protsenti, 849 000 euroni ning ärikasum vähenes 65,4 protsenti, 231 000 euroni. Perioodi puhaskasum langes 99,6 protsenti, 102 000 euroni.

„Lisaks tavapärasele sesoonsusele avaldasid kvartali kasumlikkusele mõju külmade talvekuude tõttu edasi lükkunud tellijate paigaldustööd, mille tõttu läks suur kogus toodangut lattu ootele,“ kirjutas ettevõte oma börsiteates. „Oluliselt suuremad olid ka kütte- ja elektrikulud. Tehti ka ettevalmistus- ja arendustöid Rootsi ja Soome uute hankelepingute täitmiseks.“

Ettevõttesse tuli eelmise aasta sama ajaga võrreldes juurde 189 töötajat ning esimeses kvartalis töötas firmas keskmiselt 679 inimest.

Ettevõte lisas, et turu positiivsed trendid ja mahukad tellimusraamatud annavad järgnevateks kvartaliteks kindlust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077