23. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Surmasuus Väätsa Agro ronis august välja

Joakim Heleniuse abiga on Väätsa Agro suutnud kunagised raskused ületada ning uue omaniku hõlma all kasvada ja kasumlikuks muutuda.
Foto: Meeli Küttim
2009. aastal raskustes olnud Väätsa Agro AS suurendas ja tõhustas piimatootmist, mis on ettevõtte muutnud taas edukaks.

Trigon Dairy Farming Estonia AS finantsjuht Rando Tomingase sõnul võeti pärast Väätsa Agro 2009. aasta saneerimist ja müümist Trigon Dairyle selge eesmärk planeerida suur ja efektiivne farm. „Meie tulemustes on selgelt näha, et mida suurem on farm, seda madalam on piimatootmiskulu,“ rääkis Tomingas. Ta lisas, et võrreldes teiste farmidega on selline kasumlikkus nende Trigoni eelis.

Väätsa Agro laiendamist alustati 2013. aastal ja 2014. aasta augustis valmis Tomingase sõnul uus farm, kus on praegu 2300 lüpsilehma. „Uus farm valmis selles mõttes natuke halval ajal, et 2014. aastal oli piima hind languses, aga elasime need kaks aastat üle ja nüüd oleme kasumlikud,“ rääkis ta.

Tomingas ütles, et sisuliselt vaatavad nad Trigon Dairy gruppi koos, millest Väätsa on üks osa. Lisaks on grupis väiksemad farmid Kaiu LT ja Kärla Põllumajandusühistu, kus on kahe peale kokku umbes 650 lehma. Kaiu farm on Tomingase sõnul piimatootlikkuselt Eesti parim ja Väätsa on samuti riigis esirinnas.

Tomingase sõnul läks eelmisel aastal kõigil grupi kolmel ettevõttel hästi, mis oli peamiselt tingitud piima hinnast, aga kindlasti ka operatsioonide efektiivsusest. Veel rõhutas ta, et suurt rolli mängis see, et teraviljasaak oli hea ning jõuti õigel ajal ära koristada. „Väga palju oli farmereid, kellel jäi märja ilma tõttu saak põllule,“ selgitas ta.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Liisa Rebane, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077