Autor: Tööstusuudised.ee • 16. aprill 2018

Mis seisus olete võrreldes konkurendiga?

Favori uus tehas. Foto on illustratiivne.
Foto: Töö
Et tööstussektoris teisi edastada, on ettevõtete vahelises võidujooksus tähtis teada, kus parasjagu asutakse võrreldes konkurendiga. See annab eelduse olla vähemteadlikest konkurentidest mõned sammud ees.

Äripäeva Infopangal valmis äsja analüüs sellest, mis on töötleva tööstuse ettevõtetes selle aasta alguses toimunud, kellele kui palju raha on laekunud, kui palju suurem või väiksem on see võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning kui palju on töötajaid juurde värvatud või koondatud.

Töötleva tööstuse ettevõtetest oli käesoleva aasta esimeses kvartalis suurima käibega Ericsson Eesti AS, kelle müügitulu ületas 299 miljonit eurot. Samas mullu samal perioodil oli Ericssoni käive pisut vähem kui 343 miljonit euro. Pisut on kahanenud ka ettevõtte töötajate arv - kui mullu esimeses kvartalis töötas Ericsson Eestis 1558 inimesti, siis tänavu esimeses kvartalis oli töötajaid 1505. 

Sarnaselt Ericcsoniga langes ka teisele kohale tulnud ABB ASi käive - kui mullu esimeses kvartalis ületas ABB käive 66 miljoni piiri, siis tänavu esimeses kvartalis on see pisut vähem kui 62 miljonit eurot. Töötajate arv on ABBs aastaga kasvanud 1245-lt 1360-ni. 

Kolmandale kohale tuli aga Stora Enso Eesti AS, kelle käive kasvast aastaga pisut enam kui 50 miljonilt eurolt 56 miljoni euroni. Töötajate arv jäi ettevõttes samaks. 

 

NB! Töötleva tööstuse ettevõtete (kokku pea 4000 ettevõtet) esimese kvartali käibekasvu, töötajate arvu muutuse, tööjõu- ja riiklike maksude tasumise võrdlustabeli saad osta SIIT

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077