10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

„Kõige hullem on seisak“

Andres Allikmäe
Foto: Andras Kralla
Elektriseadmeid eksportiva Harju Elektri juhi Andres Allikmäe sõnul on ettevõttel tugev hoog sees, kuid Eesti firmad võiksid müüa välisriikidesse rohkem valmistooteid.

„Olen aja jooksul õppinud, et kriis ja majanduskasv ei ole kunagi samal ajal samas kohas, vaid on nihutatud nii valdkonniti kui ka geograafiliselt. Igal ajal on elatud, võib-olla lihtsalt mitte nii vaimustunult. Kõige hullem on seisak, määramata suund,“ rääkis Allikmäe, kui jutt liikus värskete eksporditulemuste kõrval sellele, kuidas ettevõttel lähiaastatel eksportimisega läheb.Kui tuleb kriis

Praegu ta seisakut ei näe - turult leiab väga palju võimalusi. „Kui majandus on heal järjel, siis eksport peab ka üles minema. Kriis ükskord tuleb, aga kindlasti mitte seal, kus teda oodatakse ja millal teda oodatakse.“Statistikaameti värsketest andmetest selgus, et kaupade eksport suurenes veebruaris võrreldes läinud aasta sama ajaga 15%. Kaupadest eksporditi veebruaris enim mineraalseid tooteid (16% kogu kaupade ekspordist), elektriseadmeid (15%) ning puitu ja puittooteid (11%). Kui palju tellimusi Harju Elekter lähiaastatel ootab, ei soovi Allikmäe ennustada. „Praegu oleme väga heal lainel, hoog on sees. Me ei tea, mis juhtub mõne aasta pärast ja kuidas see meid mõjutab,“ ütles ta vaid.Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Marge Väikenurm, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077