Saksamaa tööstustoodang pidurdus

Saksamaa lipp
Saksamaa lipp

https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180406/NEWS/180409777/AR/0/AR-180409777.jpgFOTO: epa
Saksamaa tööstustoodang tegi veebruaris mitme aasta suurima pidurdumise, meeleoludele mõjub rõhuvalt globaalse protektsionismi ähvardus.

Võrreldes jaanuariga vähenes Saksa tööstustoodang 1,6 protsenti, Reutersi küsitletud analüütikud olid oodanud aga 0,3protsendilist tõusu. Aastatagusega võrreldes oli kasv siiski 2,6 protsenti, kuid majandusministeeriumi hinnangul on tegu ikkagi märkimisväärse aeglustumisega.

Tegelikult oli kuust-kuusse kasv juba jaanuaris pidurdunud 0,1 protsendi tasemele ning kinnitab ärikliima uuringute tulemusi, mis räägivad vähenevast optimismist. Saksamaa ettevõtete majanduskindlus on viimased kaks kuud olnud languses.

Saksamaa kaubanduskoda hoiatas, et USA ja Hiina jõudu koguv kaubandustüli võib kahjustada globaalmajanduse käekäiku ning vähendada nõudlust Saksamaa ettevõtete teenuste ja kaupade järele. Näiteks autotootjad BMW ja Daimler on jätkuva surve all viia sportautode tootmine USAst ära, kirjutab Reuters.

Commerzbanki analüütik Ralph Solveen ütles Financial Timesile, et tootmise aeglustumine veebruaris tähendab, et pärast mitut kvartalit kiires tempos tõusnud näitajate puhul on tänavu esimeses kvartalis parimal juhul oodata tillukest tõusu. Tema esialgsetel hinnangutel võis Saksamaa majandus esimeses kvartalis tõusta 0,5 protsenti eelmise kvartaliga võrreldes, sellal kui eelmisel aastal oli kvartalipõhine kasv vahemikus 0,6–0,9 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara