Autor: Tööstusuudised.ee • 6. aprill 2018

Saksamaa tööstustoodang pidurdus

Saksamaa lipp
Foto: EPA
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180406/NEWS/180409777/AR/0/AR-180409777.jpgFOTO: epa Saksamaa tööstustoodang tegi veebruaris mitme aasta suurima pidurdumise, meeleoludele mõjub rõhuvalt globaalse protektsionismi ähvardus.

Võrreldes jaanuariga vähenes Saksa tööstustoodang 1,6 protsenti, Reutersi küsitletud analüütikud olid oodanud aga 0,3protsendilist tõusu. Aastatagusega võrreldes oli kasv siiski 2,6 protsenti, kuid majandusministeeriumi hinnangul on tegu ikkagi märkimisväärse aeglustumisega.

Tegelikult oli kuust-kuusse kasv juba jaanuaris pidurdunud 0,1 protsendi tasemele ning kinnitab ärikliima uuringute tulemusi, mis räägivad vähenevast optimismist. Saksamaa ettevõtete majanduskindlus on viimased kaks kuud olnud languses.

Saksamaa kaubanduskoda hoiatas, et USA ja Hiina jõudu koguv kaubandustüli võib kahjustada globaalmajanduse käekäiku ning vähendada nõudlust Saksamaa ettevõtete teenuste ja kaupade järele. Näiteks autotootjad BMW ja Daimler on jätkuva surve all viia sportautode tootmine USAst ära, kirjutab Reuters.

Commerzbanki analüütik Ralph Solveen ütles Financial Timesile, et tootmise aeglustumine veebruaris tähendab, et pärast mitut kvartalit kiires tempos tõusnud näitajate puhul on tänavu esimeses kvartalis parimal juhul oodata tillukest tõusu. Tema esialgsetel hinnangutel võis Saksamaa majandus esimeses kvartalis tõusta 0,5 protsenti eelmise kvartaliga võrreldes, sellal kui eelmisel aastal oli kvartalipõhine kasv vahemikus 0,6–0,9 protsenti.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077