28. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela keskendub metallitööstusele

Andreas Laane
Foto: Alexela
Metallitööstuse enda üheks oluliseks tegevusvaldkonnaks võtnud Alexela soetab kontrollpaki terminaliehitajas Kohimo AS ning loodab tulevikus omandada firmas täisosaluse.

Alexela spetsiaalselt asutatud tütarfirma Raske Metall sõlmis kokkulepe, et ära osta 68,9% Kohimo aktsiatest. Kellelt aktsiaid täpselt ostetakse, pole teada – praegu on firmast 54,2% suurune kontrollpakk juhatuse esimehe Boriss Avdejevi käes, ent ülejäänud omanikke äriregistrist ei selgu.

Ka Alexela Groupi tegevjuht Andreas Laane ei soostunud tehingu tingimusi rohkem kommenteerima, viidates pooltevahelisele kokkuleppele. “Oleme soetamas ettevõttes kohe kontrollosalust ning võimalusel omandame ettevõtte 100protsendiliselt,“ ütles ta vaid. Ühtlasi tähendab see, et välja ei öelda tehingu hinda.

Küll aga selgitas Laane tehingu tagamaid ning rääkis, et Heiti ja Marti Hääle suurosalusega Alexelal on strateegiline huvi tegeleda ettevõtlusega peamiselt kolmes tegevusvaldkonnas, need on energiavaldkond, põlevkivikeemia- ja metallitööstus.

“Metallitööstuse valdkonnas kuuluvad Alexela gruppi AS Bestnet, mis on peamiselt tuntud Tiki kaubamärgi all autohaagiste tootjana ja AS Paldiski Tsingipada, mis omab Baltimaade moodsaimat kuumtsinkimistehast,” rääkis Laane. 

Kohimo on spetsialiseerunud naftasaaduste ja puistainete terminalide ehitamisele. Valdkonda kuuluvad näiteks sellised tööd nagu raudtee estakaadide metallkonstruktsioonide valmistamine ja montaaž. Teine tähtis suund on metallkonstruktsioonide valmistamine ja montaaž tööstusettevõtetele. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Märt Belkin, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077