13. märts 2018

A. Le Coq tahab hakata Araabiasse vitamiinivett eksportima

A Le Coqi juht Tarmo Noop.
Autor: Eiko Kink
Eesti ettevõtjad vallutavad Araabia Ühendemiraatide turgu, kuhu on end raske sisse seada, kuid kus uudseid lahendusi oodatakse ja riskiraha jagub, rääkisid seal tegutsevad ettevõtjad. Näiteks tahab A. Le Coq hakata Araabiasse vitamiinivett eksportima

A. Le Coqi juhatuse liige Tarmo Noop ütles, et nemad veel Araabia Ühendemiraatidesse ei ekspordi, aga on selle nimel juba mõnda aega töötanud. Nimelt tahab A. Le Coq hakata Araabiasse vitamiinivett eksportima, kirjutab Äripäev

„Araabia turule on raske siseneda. Tootja jaoks esimene ja kõige olulisem on teha endale halal-sertifikaat, mida ei ole lihtne saada,“ ütles ta. Sellega tegeles ettevõte Noobi sõnul üle aasta, nüüd on see käes ja seega on olemas õiguslik alus hakata pidama läbirääkimisi eksportimise asjus.

Eesti kaitsetööstusettevõtte Milrem tegevjuht Kuldar Väärsi ütles, et Milremi tegevus Araabia Ühendemiraatides on praegu veel varases faasis, kuigi turul on tegutsetud 2-3 aastat. Kohaliku turu eripära on tema sõnul just aeg, mis kulub selleks, et eduka müügini jõuda.

Väärsi rõhutas, et Ühendemiraatidesse sisenemine nõuab palju pühendumist ja eeltööd koha peal. Milremile on selle juures suureks abiks olnud kaitseministeerium ja kaitsevägi, mis on koha peal kohtumisi organiseerinud. „Kindlasti on oluline riigi tugi, just hea sõna ja poliitilise toetuse mõttes,“ rõhutas Väärsi.

„Läbirääkimiste ajaks peab ettevõttel jaguma raha. Kiiret edu ei tasu oodata,“ ütles ta. „Kui Euroopas oleme harjunud asju ajama e-kirjade teel, siis seal regioonis see ei tööta. Tuleb kohal käia ja suhelda,“ ütles Väärsi.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast

Autor: Liisa Rebane, Äripäev

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077