22. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aktsiisitõusud kergitasid Olvi käivet

Olvi prognoosib nii Läti piirikaubanduse kasvu.
Foto: Andras Kralla
Aktsiisitõusudele eelnev alkoholi varumine supermarketite ladudesse andis möödunud aastal palju tööd Soome alkotootja Olvi Baltikumi tütarfirmadele, kelle hulka kuulub ka A. Le Coq.

A. Le Coqi, Cesus Alus ja Volfas Engelmani emafirma Olvi teatas börsile, et aasta esimene pool möödus Baltikumis suurtellimuste tähe all. Aktsiisitõusudele eelnenud varude kogumise käigus oli tellimusi nii palju, et ka Läti ja Leedu tehased pidid kaasa lööma.

Aasta lõpus oli rahulikum ning Eesti aktsiisitõusud on kontserni hinnangul lisaks piirikaubandusele Lätiga kaasa toonud ka käibevähenemise Tallinna sadamas ja Soome laevadel. Eesti kasumlikkust hindas Olvi heaks ning Läti ja Leedu purustasid kõik varasemad rekordid.

Selle aasta suhtes on veel palju ebakindlust. Olvi prognoosib nii Läti piirikaubanduse kasvu kui Soome-suunalise piirikaubanduse vähenemist. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077