Autor: Tööstusuudised.ee • 16. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonelementide tootja TMB kasvatas käivet ja kasumit

TMB Tartus asuv tehas.
Foto: Väinu Rozental
Betoonelementide tootja AS TMB 2017. aasta konsolideeritud müügitulu kasvas aastaga 88% 124 miljoni euroni ja ärikasum 168% 17,4 miljoni euroni.

Müügitulu ja kasumi kasvule avaldas enim mõju tegevuse laienemine Soome, teatas ettevõte. 

Käesoleval aastal ootab ettevõte jätkuvat stabiilset nõudlust lähiriikide ehitusturul.

"Lisaks Soome turu nõudluse kasvule alustas meie Soome tütarfirma edukat eksporti Rootsi. Rootsi turule müük Soomest moodustas sealsest kogumüügist ca 40%," ütles TMB juht Jaan Luts tööstusuudised.ee-le. 

"Samas suurendati oluliselt ka seinaelementide tootmis-ja müügimahtu. Alustati koostööd teiste grupi ettevõtetega, paranes ka tegevusefektiivsus, mis väljendus oluliselt paremas ärikasumi marginaalis," lisas ta. 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077