12. veebruar 2018

Praktikandid kui tulevikuinvesteering

Praktikantide väärtustamine võib tööjõupõuas ettevõtetele kordades tagasi teenida. Parematel aastatel on enam kui poolesajast koolinoorest tööandjaile truuks jäänud koguni kolmveerand.

Reedel Masinatööstuse Liidu eestvedamisel TTÜs toimunud Engingeering Students konverentsil tutvustasid suurettevõtete Eesti esindajad ülikoolirahvale praktikavõimalusi. Kui noortele on (üli)koolipraktika parim viis üleminekuks tudengipõlvest tööellu, siis tööandjad saavad noori kaasates juba varakult kaardistada tulevikutalendid. Tuleb vaid aru saada, et noorte oskused ei saa kohe alguses olla samast klassist, mis ülikoolis omandatud teoreetiline baas.

ABB ASi eelispraktikavaldkondadeks on kujunenud mehaanika ja elektroonika. Ettevõtte ise hindab kõrgelt inseneride järelkasvu. Igal aastal pakutakse ligi 100-le tudengile koolipraktika kogemust. Üksikutel talentidel on võimalik läbida mahukam aastane praktikaprogramm, mis tutvustab ettevõtte erinevaid funktsioone.„Uue võimalusena on tänavu loomisel rahvusvaheline praktikaprogramm, mille raames on tudengitel võimalus läbida praktika ABB-s mõnes teises riigis, et saada rahvusvahelisi kogemusi,“ tutvustas ABB Balti riikide värbamisjuht Gerda Markus.Viie aastaga praktikandist osakonnajuhiksProtsessiseadmeid valmistav Estanc AS jagab praktika kaheks: kontori- ja tehasepraktika. Kuna ettevõtte tootmine on projektipõhine ja tellimused keerukad, peab ka meeskond evima väga kõrgetasemelist kvalifikatsiooni. Sestap piirdub tehasepraktika üliõpilastele vähem kui nädalase vaatlusperioodiga.„Eesmärk on anda huvilistele ülevaade ja süvendada nende huvi. Masinaid õpilased paraku kasutada ei saa. Igal aastal uudistab meie tootmispoolt u 55 praktikanti,“ rääkis personalijuht Siret Raigla.Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Lennart Käämer, Äripäev

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077