29. jaanuar 2018

Maksuamet hindas Läti viinaralli maksukahju tunduvalt kõrgemaks

Raha
Autor: Pixabay
Maksu- ja tolliameti hinnangul jäi riigil eelmisel aastal Läti piirikaubanduse tõttu saamata tervelt 30 miljonit eurot alkoholiaktsiisi. Seda on rohkem, kui rahandusministeerium on varem prognoosinud.

MTA andmetel laekus 2017. aastal riigieelarvesse 229 miljonit eurot alkoholiaktsiisi, mida on 33 miljonit eurot vähem kui riik prognoosis. Samuti on seda pea 10 protsenti vähem, kui laekus aasta varem, mil aktsiisid olid märkimisväärselt madalamad, vahendas Postimees

See tähendab, et riik kaotas lokkava piirikaubanduse tõttu mullu umbes 30 miljonit eurot alkoholimakse, selgub MTA värsketest andmetest.Mäletatavasti teatas rahandusministeerium suvel, et Lätis viina ja õlle järel käimine tekitab riigieelarvesse umbes 20-miljonilise augu. Loe lisa Postimehest

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077