25. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elektri tütar võitis Soomes olulise hanke

Harju Elekter
Foto: Andras Kralla
ASi Harju Elekter Eesti tütarettevõte AS Harju Elekter Elektrotehnika sõlmis 18. jaanuaril lepingu Soome suurima elektrivõrguga Caruna Oy.

Lepingu järgi tarnib Harju Elekter Elektrotehnika neile 2+1+1 aasta jooksul madalpingelisi liitumis- ja arvestikappe ning lepingu ligikaudne maht on Caruna hinnangul vähemalt 5 miljonit eurot.

Harju Elekter Grupil on Caruna Grupiga juba olemas alajaamade tarnimise lepingud, tänu millele on kontserni Eesti ja Soome tehastes kasvanud alajaamade tootmine aastaga 1000 alajaamalt 3000ni. Tellimusmahu tõrgeteta täitmiseks suurendati möödunud aastal Harju Elekter Elektrotehnika tootmisvõimsust, kui koliti tegevus uutesse tootmishallidesse Keila Tööstuspargis.

Caruna Grupp on Soome suurim, orienteeruvalt 20% turuosaga jaotusvõrguettevõte, mis vastutab 650 000 ettevõtte või üksikisiku elektrienergiaga varustatuse eest Lõuna-, Edela- ja Lääne-Soomes, Joensuus, Kirde-Uusimaal, Lapis ja Satakunnas.

Harju Elektri põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete väljatöötamine, tootmine ja müük. Grupi Eesti, Soome, Rootsi ja Leedu tehastes töötab ligi 700 spetsialisti ning kontserni 9 kuu müügitulu oli 74 miljonit eurot.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077