Autor: Tööstusuudised.ee • 24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratas BLRT tehases: valitsus töötab tööjõu probleemi lahendamise nimel

Peaminister Jüri Ratas külastas eile BLRT tehast.
Foto: Vabariigi Valitsus
Kvalifitseeritud tööjõu nappus on probleem ka välisinvestoritele. Valitsuse tasemel töötame selle lahenduse nimel, ütles peaminister Jüri Ratas eile BLRT tehast külastades.

Peaminister Jüri Ratas tutvus eile BLRT Grupi tööga. Peaminister sai ülevaate kontserni ettevõtete tegevusest ja investeerimisprojektidest, teatas valitsuse pressiteenistus. 

Vestluse käigus käsitleti ka tööjõu nappuse probleemi. Peaministri sõnul peegelduvad BLRT tegevuses kõik need olulisemad võimalused, raskused ja väljakutsed, millega seisavad täna silmitsi nii Eesti suured ettevõtted ja tööandjad kui ka meie majandus tervikuna.

„Tööjõu küsimus ja ärikeskkonna stabiilsus on väga olulised asjad, mis aitavad ettevõtetel pikaajalisi investeeringuplaane teha. Kvalifitseeritud tööjõu nappus on probleem ka välisinvestoritele. Valitsuse tasemel töötame selle lahenduse nimel,“ ütles Ratas.

BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja näitas peaministrile BLRT Grupi võtmetähtsusega tootmisüksuseid: laevaremonditehast, ettevõtet Wärtsilä BLRT Estonia, masinaehitusettevõtet, ainsat Eestis säilinud valutööstust ning nafta- ja gaasiettevõtetele, aga ka taristuprojektidele kõrgtehnoloogilisi seadmeid ja suuremõõtmelisi metallkonstruktsioone valmistavat firmat.

„Ettevõtte konkurentsivõime säilitamise huvides tuleb pidevalt suurendada efektiivsust, investeerida moodsatesse seadmetesse. Mitu aastat oleme tegelenud pikaajalise, mahuka investeerimiskava elluviimisega. Ainuüksi 2017. aasta jooksul sai investeeritud ligi 44 mln eurot,“ selgitas Ivanovskaja.

BLRT Grupp pakub tööd 1700 spetsialistile ja 1000 allhankijale üle Eesti. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077