16. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu kärbib alkoaktsiisi

Planeeritud aktsiisitõusu langetatakse poole võrra.
Foto: Raul Mee
Riigikogu võttis täna vastu seadusemuudatused, millega vähendatakse õlle ja kange alkoholi 2018. aastaks planeeritud aktsiisitõusu poole võrra.

Rahandusminister Toomas Tõniste ütles, et varem kavandatud mahus aktsiisitõus oleks toonud kaasa liialt suuri piirikaubanduse kasvu ja eelarve alalaekumise riske, vahendas pressiteade. „Suur piirikaubandus, mis viib raha Eestist välja, ei ole Eesti majandusele kasulik,“ lisas Tõniste.

Uue seaduse kohaselt jõustub 1. veebruaril kange alkoholi aktsiisimäär 25,08 € etanoolisisalduse 1% kohta hektoliitris. Eelmise valitsuse 2018. aastaks ettenähtud aktsiisimäär pidi olema 26,28 € etanoolisisalduse 1% kohta hektoliitris, viitas pressiteade.

Piirikaubandus Läti suunal käivitus just kange alkoholi hinnaerinevuse pinnalt ning aktsiisitulu väiksem laekumine on eelkõige seotud kange alkoholiga, mille aktsiis moodustab enam kui poole alkoholiaktsiisi laekumisest.

Õlle aktsiisimäär on alates 1. veebruarist 16,92 eurot etanoolisisalduse mahuprotsendi kohta liitris, mis on samuti vähem, kui varem kavandati.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077