12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turbatootjatel võimalus metsakriisist võita

Turbatootmine.
Foto: Andres Koppel
Metsa töötlemise märgades oludes katkemise tõttu on tekkinud võimalus turbatootjatel, mis saavad nüüd koostootmisjaamadesse oma toodet pakkuda.

"Praegune erakorraline seis metsades võiks kõigile meelde tuletada, et Eestis on olemas ka teine väga väärtuslik kütus ehk turvas, mille kütteväärtus on stabiilselt kõrge ja mille head ladustamisvõimalused suurendavad tarnekindlust," kommenteeris Eesti suurima turbatootja Tootsi Turvas juht Matti Puuronen Äripäevale

Möödunud aastal varus Tootsi Turvas kütteturvast tellimuste vähesuse tõttu tagasihoidlikult ja keskendus kasvuturbale, kuid tänu ladudele on neil võimalus küttefirmadele turvast pakkuda alles. "Näeme ka, et klientidel tänu turbale kütte keskmine niiskus langeb – puiduhake on praegu väga niiske, turbaga saab keskmist niiskust vähendada ja selle kaudu katelde efektiivsust parandada," ütles Puuronen.

Loe lisa Äripäevast

Autor: Kristjan Pruul, Äripäev

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077