Turbatootjatel võimalus metsakriisist võita

Turbatootmine.
Turbatootmine.

Metsa töötlemise märgades oludes katkemise tõttu on tekkinud võimalus turbatootjatel, mis saavad nüüd koostootmisjaamadesse oma toodet pakkuda.

"Praegune erakorraline seis metsades võiks kõigile meelde tuletada, et Eestis on olemas ka teine väga väärtuslik kütus ehk turvas, mille kütteväärtus on stabiilselt kõrge ja mille head ladustamisvõimalused suurendavad tarnekindlust," kommenteeris Eesti suurima turbatootja Tootsi Turvas juht Matti Puuronen Äripäevale

Möödunud aastal varus Tootsi Turvas kütteturvast tellimuste vähesuse tõttu tagasihoidlikult ja keskendus kasvuturbale, kuid tänu ladudele on neil võimalus küttefirmadele turvast pakkuda alles. "Näeme ka, et klientidel tänu turbale kütte keskmine niiskus langeb – puiduhake on praegu väga niiske, turbaga saab keskmist niiskust vähendada ja selle kaudu katelde efektiivsust parandada," ütles Puuronen.

Loe lisa Äripäevast

Osale arutelus

  • Kristjan Pruul, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara