EAS: Eesti tööstussektor peab tõstma digitaliseerimise tempot

Täna toimus tööstuse digilahenduste seminar.   Foto: EAS

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane lausus täna tööstusettevõtetele suunatud tööstuse digilahenduste seminaril, et Eesti tööstussektoril on üha olulisem tegeleda digitaliseerimisega, et jõuda ELi tippudele järele ning kasvatada tootmisefektiivsust.

„Peame väga vajalikuks aidata Eesti tööstusettevõtteid jõuda tasemele, kuhu on jõudmas ka lähiriigid. Seetõttu on EAS alustanud tööstuse digitaliseerimist toetavate teenustega, et aidata ettevõtetel toota nutikamalt ja efektiivsemalt – hoida meie tööstust konkurentsivõimelisena ja arendada seda muutunud, digitaalsele maailmale vastavaks,“ lausus Tanel Rebane pressiteates.

Ta lisas, et tööstussektor on Eesti majandusele olulise tähtsusega – tööstusettevõtteid on Eestis enam kui 7000 ning tööd antakse 121 000 inimesele.

Täna toimus EASi korraldatava tööstusettevõtetele suunatud digitaalsete lahenduste tutvustusseminaride sarjas teine üritus. EASi digilahendused tööstusele seminaride sarja eesmärk on Rebase sõnul viia kokku tööstusettevõttele kasulike digitaalsete lahenduste pakkujad ja ettevõtjad, kes tunnevad huvi oma tootmise digitaliseerimise läbi efektiivsemaks muutmise vastu. Töösturitele esitletakse lahendusi, mida on võimalik võtta kohe kasutusele, et alustada tootmise digitaliseerimisega või seda edasi arendada. Samuti on seminaride väärtus tööstuse ja IT-valdkonna ettevõtete vahel tihedama kontakti loomisel ja sünergia tekitamisel.

Seminaride teemad on väärtusahela põhised. Täna toimunud seminari osales üle 50 ettevõtja ning ürituse fookus oli väärtusahela teisel osal – tootmisel – täpsemalt andmete ja info kogumisel ning kasutamisel. Hea kvaliteediga andmed võimaldavad ettevõtjal teha paremaid otsuseid ja täpsemaid prognoose ning vähendada masinate hoolduskulusid ja seisakuid.

Seminaril esitlesid olemasolevaid digitaalseid lahendusi ning jagasid praktilisi näiteid IT-ettevõtted Columbus Eesti AS, EVOCON OÜ, Proekspert AS, Tarkvara Tehnoloogia Arenduskeskus OÜ, LeanEst OÜ, BCS Itera AS ja Rocksoft OÜ. Järgmine seminar toimub märtsis.

Järgmisel nädalal, 19.-21. jaanuaril, korraldab EAS koostöös Tehnopoliga Tark Tööstus arendusmaratoni.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077