Autor: Tööstusuudised.ee • 29. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõniste: ajakirjandus on loonud fooni, et alkohol on väga kallis

Toomas Tõniste.
Foto: Andras Kralla
Ajakirjandus on loonud fooni, et alkohol on Eestis väga kallis, ja sellise fooniga peletame eemale ka soomlased. Soomlastel on arusaam, et Eesti on nii kallis riik, et siia pole mõtet enam tulla, ütles rahandusminister Toomas Tõniste intervjuus Postimehele.

"Aktsiisitulu laekumist on muidugi väga raske prognoosida. Eriti siis, kui inimestel tekib protestimeeleolu, et nad ei tahagi Eestist enam alkoholi osta," rääkis rahandusminister Toomas Tõniste intervjuus Postimehele.

Ta tunnistas, et näeb inimestes trotsi. "Osalt on tekitanud selle meedia, mis kogu aeg Läti piirikauplustest kirjutab. Ajakirjandus on loonud fooni, et alkohol on Eestis väga kallis," sõnas minister. "Sellise fooniga peletame eemale ka soomlased. Nende ajakirjandus peegeldab meie pealkirju. Soomlastel on arusaam, et Eesti on nii kallis riik, et siia pole mõtet enam tulla."

Küsimusele, mis saab aga suhkrumaksust ja pakendiaktsiisist, vastas minister, et tema arvates neid enam plaanis ei olegi. "Ma arvan küll. Mina ei näe, et praegune koalitsioon seda teeb," tunnistas ta. 

Loe pikemalt Postimehe majandusveebist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077