Autor: Mait Kraun • 27. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turbatootja kasvas võimsalt

Turbaväli.
Foto: Andres Koppel
Turbatootja Treffexi käive ja kasum kasvasid viiendiku võrra, sest tootmisseisakuid olid oluliselt vähem ja tellimuste maht kasvas.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et turba tootmisega tegeleva Treffex ASi müügitulu kasvas mullu 21 protsenti, 4,44 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 21 protsenti, 266 274 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 14 inimest, see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta suurenes 21 protsenti, 316 894 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 2157 euroni kuus.

„2016. aasta läks vastavalt planeeritule. Saime rahulikult oma laiendatud tehast ekspluateerida ning mingeid suuremaid muudatusi ega ootamatuid olukordi ei esinenud,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes. „Rakendasime uue tehnilise hoolduse ja remondi tarkvara, mis aitab paremini planeerida ja juhtida tehase seadmete hooldust ja remonti.“

„Käive ja kasum kasvasid, kuna seisakuid oli oluliselt vähem ning tellimuste maht kasvas. Vastavalt sellele kasvas ka kasumlikkus. Siiski oli meil veel hooajavälisel ajal kuid, mil tootmismahud jäid suhteliselt madalaks ning see mõjutab meie kasumlikkust väga negatiivselt,“ lisas ettevõte.

Ettevõtte omanikud on Farve AS (50 protsenti) ja Jiffy Products Estonia AS (50 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077