27. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoods rühib luksuskalaga maailmaturule

Indrek Kasela.
Foto: Andras Kralla
Kalakontsern PRFoods, mis suvel strateegilste ostude läbi kaks korda suuremaks paisus, võitis käibes, kuid tugevat puhaskasumit tuleb investoritel veel oodata.

Kolmas kvartal tõi PRFoodsile oodatult võimsa käibekasvu: ligi 71 protsenti 17,99 miljonile eurole. Brutokasum kasvas samuti võimsalt: ligi 400 protsenti 2,47 miljonile, kirjutab Äripäev

PRFoodsi ainujuht Indrek Kasela jäi kolmanda kvartali tulemusega väga rahule. Rõõmustav oli käibekasv, aga veelgi enam osade võtmenäitajate paranemine. Näiteks brutomarginaal kasvas 191 protsenti ning jõudis 13,9 protsendipunktini. Arvestades seda, et viimasel ajal polnud see näitaja üle 10 protsendi jõudnud, on tegu olulise arenguhüppega. Samuti tõi Kasela välja, et kolme riigi ettevõtte – PRFoodsi, Trio Tradingu ja Suurbritannia Coln Valley Smokery ja John Ross JR ühinemise järel asuti ka kulusid vähendama: üheksa kuu lõikes vähenesid 9 kuu baasil 11,4 protsendilt 10,5 protsendi peale käibest.

Edu dikteerib kala hind

Kasela hinnangul tuleb tegevusasumlikkuse kasvu taga näha eelkõige tooraine, eelkõige lõhe hinna langust. „See moodustab nüüd enamuse meie käibest,” nentis Kasela. „Teiseks, meie müügitiimi väga hea töö lõpphindade tõstmisel. Kolmandaks, on PRFoods äsjaomandatud ettevõtete John Ross Jr. ja Coln Valley, kaudu sisenenud kõrgema marginaaliga luksustoodete turule,” ütles Kasela. Mis puutub ligikaudu 3 miljoni euroga omandatud Trio Tradingusse, siis muudab värske kala vahendaja suur käibekiirus kogu grupi kala kiirete hinnamuutuste vastu paremini kaitstud. Varem olid jaehinnad fikseeritud pikaks ajaperioodiks ning kontserni võime, neile reageerida, oli kehvem.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077