7. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter ostab rootslaste äri

Harju Elektri juht Andres Allikmäe.
Foto: Andras Kralla
Harju Elekter plaanib ära osta Rootsi elektroonikafirma SEBAB täisosaluse, nagu kaks kuud tagasi viidatud, hind pole veel teada.

Koostööst SEBAB ABga andis Harju Elekter teada juba septembri alguses ning jättis juba siis õhku ka võimaluse, et rootslaste tehnilisi ja müügilahendusi pakkuv firma ära ostetakse. Eile sõlmitgi ühiste kavatsuste protokoll, et SEBAB  ära osta, teatas Harju Elekter börsile.

Õiglase hinna välja selgitamiseks ja kokku leppimiseks alustatakse juriidilise ülevaatuse ehk due diligence protsessiga. Tehingu tahavad tööstusfirmad lõpule viia järgmise aasta alguseks.

Mullu kokku 12 miljonit eurot käivet teinud SEBAB AB tegeleb energia tootmiseks ja jaotuseks vajalike kesk- ja madalpingeliste lahenduste arenduse ja müügiga taristu-, ehitus- ja taastuvenergiasektorile. Firma peakontor ühes tootmis- müügi- ja teenindusüksuse ning laoga on Malmös.

Ettevõtte insener-tehnilisi lahendusi pakkuvad harukontorid asuvad veel ka Stockholmis, Borlänges ja mujal Rootsis. Tehingu hulka kuulub ka tehnilisi hooneid tootva sõsarettevõtte Grytek AB täisosaluse omandamine.

Kui septembri alguses koostööläbirääkimised andsid, selgitas Harju Elekter, et SEBABiga käed lüües sisenetakse uutesse perspektiivsetesse turusegmentidesse Rootsis ning laiendatakse Harju Elektri tooteportfelli.

Samuti hindas elektriseadmete tootja, et nii saavad nad oma Rootsi klientidele teha keerulisemaid insener-tehnilisi täislahendusi, võtmed-kätte projekte ja tugiteenuseid.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077