Autor: Tööstusuudised.ee • 6. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Instrutec viib kokku noored ja nende tulevased tööandjad

Noored Tartus toimunud Metallinädalal.
Foto: Kätri Raik
Tööstusmessi Instrutec 2017 avapäev ehk 15. november on ühtlasi ka noortele suunatud päev Talent 4.0, mille eesmärk on kokku viia noored ja nende tulevased tööandjad.

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht Triin Ploompuu ütles pressiteates, et liit on kokku puutunud nii tudengite kui kutsekoolide õpilastega, kes küsivad, mida Eestist toodetakse ja millistes ettevõtetes oleks põnev teha praktikat ja kuhu hiljem ka tööle minna. Näiteks masina- ja metallitööstuses on ca 2200 ettevõtet ja selline hulk muudab valiku keeruliseks. 

„Tänastes konkurentsitingimustes, kus meil on kvalifitseeritud tööjõu defitsiit, peame noortele ise vastu tulema ning andma neile sisulisemat infot ettevõtete ja võimalike töökohtade osas,“ lisas Ploompuu, „Kindlasti soovime selle sündmusega teada anda, et noored on tehnoloogia ettevõtete jaoks väga olulised ja oodatud.“

Talent 4.0 päeval osalevad lisaks messile Instrutec umbes 20 erinevat tehnoloogiatega seotud ettevõtet nagu BLRT Grupp, Cutform, Stera Saue, Hanza Mechanics, ABB, Eesti Energia ja paljud teised. Päeva sisustavad ettevõtjate ja ekspertide ettekanded, aga ka töötoad joonestusprogrammidest, keevitussimulaator, virtuaalne reaalsus, Töötukassa karjäärinõustajad ja palju muud. Eesmärk on tutvustada, et noortel on oma karjääri planeerides mitmeid erinevaid valikud juba ennekõike tehnoloogiaettevõtetes. Sündmusele oodatakse ca 1000 tudengit kõrgkoolidest, erinevatest kutseõppekeskustest üle Eesti ja tehnoloogiahuvilistest gümnaasiumitest.  

Talent 4.0 päeva korraldavad EIT Raw Materials Network, Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ, Eesti Näituste AS ja Tallinna Tehnikaülikool. Noortele suunatud päev toimub 15. novembril vahemikus kell 10-17. Loe lähemalt ja registreeru siin

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077