Autor: Harro Puusild • 2. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alvar Sass: otsus lahkuda Radiusest ei tulnud kergelt

Alvar Sass.
Foto: Harju Elekter
"Lahkumise otsus ei tulnud kergelt, aga tundsin, et väike keskkonnavahetus oleks eneseteostuse vaatevinklist huvitav väljakutse," ütles pikalt Radius Machiningut juhtinud ja 13. novembrist Harju Elekter Teletehnikat juhtima asuv Alvar Sass.

Olid Radius Machiningus kokku 11 aastat. Miks otsustasid lahkuda?

Radius Machiningus sai tõesti täpselt 11 aastat tööl oldud – viis aastat müügijuhina ja  viimased kuus tegevjuhi ametis. Lahkumise otsus ei tulnud kergelt, aga tundsin, et väike keskkonnavahetus oleks eneseteostuse vaatevinklist huvitav väljakutse. Tean, et Radius läheb mühinal edasi – viimaselgi tööpäeval oli juhatusel allkirjastada uue suurema seadme investeeringu lepingud, millest kuuleb juba 2018. aasta kevadel täpsemalt. Ütlesin ka endistele kolleegidele, et parim kompliment oleks mulle see, kui juhi lahkumine üldse tunda ei annaks.

Miks just Harju Elektri tütarettevõte?

Huvitav pakkumine huvitaval ajal. Enim paelus mind nii kogu grupi ka kui Harju Elekter Teletehnika selge visioon ja arenguplaan. Saan oma kogemustega aidata neid plaane ellu viia. Samuti on tegevusala parasjagu seotud minu senise tööstusvaldkonnaga, kus tunnen end koduselt.

Kas on ka kahju lahkuda? Kuidas Radiuse kolleegid ja ettevõtte omanik lahkumisotsusesse suhtusid? 

Lahkuda on väga kahju. Tegu on ikkagi ettevõttega, kus olin peaaaegu algusest kaasas ja ühest Viimsi väiksest ettevõttest sai koos Team Radiuse meeskonnaga kasvatatud oma sektori üks tuntumaid ning tugevamaid tegijaid. Esimene reaktsioon oli aga ikka üllatus, sest ettevõttes on kõik parimas korras. Samas leian, et sellisteks uudisteks ei ole kunagi head aega, aga kui peab valima, siis olgu vähemalt kõik korras. Mul on kõige parem meel selle üle, et Radius sai endale tugeva juhi Veljo Konnimoisi näol. Ta on ettevõttes esimesest päevast peale. See tagab sujuva ülemineku nii töötajatele, klientidele kui kogu ettevõttele.

Milliste plaanidega uude ettevõttesse lähed?

Kõigepealt ma kindlasti kuulan meeskonda. Tean juba, et seal on ootamas palju ideid, mis tuleb nüüd ühte tegevusplaani koondada ja realiseerima hakata. Meeskonnaga on mul olnud juba võimalus kohtuda ja esimene kohtumine oli väga positiivne.

Kui suurt meeskonda juhtima hakkad? Mida uuelt meeskonnalt ootad? 

Meeskond on hetkel 89 inimest, neist 17 on kontoris. Uuelt meeskonnalt ootan esmalt ladusat suhtlust ja kaasamõtlemist. Esmatähtis on koostöö kõikidel tasanditel ja ühise eesmärgi nimel tegutsemine – usun, et selle kogemuse võtan ka eelmisest kohast kaasa.

Esimene tööpäev Harju Elektri Teletehnikas on 13. november. Kas plaanid ka pisut puhata, enne kui uutele teemadele keskendud? 

Erinevate asjade kokkulangemise tõttu saan tõesti teha väikse puhkuse enne täiskohaga tööle asumist. Osalt on see perele väike avanss ja teisalt ka enda "akude" kiirlaadimine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077