27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A Le Coqi tootmine vähenes kolmandas kvartalis

A Le Coqi õlu.
Foto: Raul Mee
Soome Olvi Groupi värsketest tulemustes selgub, et Eesti jookide tootja AS A. Le Coqi tootmine vähenes kolmandas kvartalis järsult. Mahuliselt neljandiku ja käibelt viiendiku võrra.

Kui mullu kolmandas kvartalis tootis A. Le Coq 31,9 miljonit liitrit, siis tänavu kõigest 24,1 liitrit ehk 24,3 protsenti vähem. Käibes oli samal ajal langus 19,3 protsenti 20,4 miljonit eurolt 16,5 miljonile eurole. Samuti koondas A Le Coq III kvartalis 20 inimest. Töötajate arv kahanes nii 330ni.

Seevastu kõik teised Olvi üksused Soomes, Lätis, Leedus ja Valgevenes kastavasid kolmandas kvartalis käivet, mistõttu grupi kogumüük kasvas 1,8 protsenti 91,3 miljoni euroni. Üheksa kuuga on Olvi käive kasvanud aga koguni 8,7 protsenti 271,4 miljoni euroni.

Ainus grupi liige, kes on üheksa kuuga kaotanud nii mahtusid kui ka käivet on jällegi A. Le Coq. Firma käive on aastases võrdluses vähenenud 2,3 protsenti 61,7 miljonilt eurolt 60,3 miljoni euroni, kuid tootmismaht 5,9 protsenti 97 miljonilt liitrilt 91,3 miljonile liitrile.

Laiast laastus oli Olvi siiski tulemusega rahul, sest eelmise aasta käive suudeti säilitada ja pisut isegi kasvatada vaatamata erakordselt kehvale ilmale ning maksumuudatustele, mis mõjutasid eeskätt Balti turge, teatas ettevõte.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077