Autor: Mait Kraun • 20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palmse Metall teenis ligi 700 000 eurot kasumit

Metallitöö.
Foto: Raul Mee
Erinevaid masinaid tootev Palmse Metall kasvatas müügitulu ning teenis ligi 700 000 eurot kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et põllu- ja metsamajandusmasinate tootmisega tegeleva Palmse Metall OÜ müügitulu kasvas mullu 13 protsenti, 6,79 miljoni euroni. Ärikasum langes 12 protsenti, 681 803 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 33 inimest, see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta suurenes 13 protsenti, 205 683 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 3 protsenti, 1794 euroni kuus.

„2016.a alustas ettevõte arendusprojekti raames oma toodetele EL tüübikinnituste taotlemisega. Tüübikinnituse saamine lihtsustub oluliselt haagiste kasutuselevõttu ja registreerimist teistes EL liidu riikides,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

„2017.a tegevusplaan on jätkata põllumajandushaagiste valmistamist ning pidevat tootearendust, et laiendada oma klientuuri nii sise- kui ka välisturul.“

Ettevõtte omanikud on Bert Sild (90 protsenti) ja Janar Kalda (10 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077