Autor: Tööstusuudised.ee • 11. oktoober 2017

Elektroonikatootja Incap sai maineka Rootsi Äriauhinna

Incapi Saaremaa tehas.
Autor: Incap Electronics

Saaremaal tegutsevat elektroonikatööstust Incap tunnustati Rootsi Äriauhindade jagamisel jätkusuutliku kasvu ja vastutustundliku ettevõtluse auhinnaga. Auhinnale kandideerisid finalistidena ka SEB Eesti ja tekstiilitoodete tootja Wendre.

Incapi juhi Otto Richard Puki sõnul on ettevõte aastate jooksul pööranud üha rohkem tähelepanu, et ettevõtte kasvades arvestaks äristrateegia ka ümbritseva keskkonna ja vastutustundliku äritegevuse põhimõtetega.

"Kuna tarnime oma klientidele aastas miljoneid trükkplaate ehk nii-öelda elektroonikaseadmete "ajusid", mis erinevate elektroonikatoodete sisse seadistatakse, ja valmistooteid, kaasneb nendega ka rohkelt pakkematerjali. Oleme otsustanud pakendeid tarnimisel taaskasutada, et vähendada Incapi ökoloogilist jalajälge," kirjeldas Pukk pressiteate vahendusel. "Samuti oleme võtnud Incapis kasutusele efektiivsed lean-tootmispõhimõtted ja panustanud ohutusse töökeskkonda."

Incapi sotsiaalset vastutust sümboliseerib ka tänavune sotsiaalministeeriumilt saadud peresõbraliku ettevõtte märgis, millega ministeerium tunnustas peresõbralikke töövõimalusi pakkuvaid tööandjaid. "Suure tööstusena ei saa me pakkuda kunagi sama paindlikkusega tööd nagu ettevõtted, kus töö käib vaid kontoris - tehase seadmeid ju kodukontorisse kaasa ei võta. Samas tahame, et meie töötajad oleksid oma tööga rahul ja püüame pakkuda selleks peresõbralikke töötingimusi ka väljaspool Tallinna. Loodan, et oleme sellega teistele ettevõtetele eeskujuks," tõi Pukk välja. Samuti on Incap panustanud elektroonikavaldkonna arengusse nii piirkonna ettevõtete koolitajana, noorte inseneeriahuviliste mentorina kui ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu ühe eestvedajana.

Rootsi Äriauhinna tunnustusi jagati tänavu välja üheksandat korda. Rootsi Eksportnõukogu rahvusvahelise konverentsi "Rootsi Äriauhind" avasid Kumu kunstimuuseumis Rootsi Suursaadik Andres Ljunggren, peaminister Jüri Ratas ja Rootsi Kuningriigi riigisekretär Oscar Sternström. Tänavu jagati auhindu kolmes kategoorias, koos Incapiga kandideerisid jätkusuutliku kasvu ja vastutustundliku ettevõtluse kategoorias finalistidena ka SEB Eesti ning magamistarvete tootja Wendre.

Hiljuti pälvis Incap ka Aasta Piirkonna Ettevõtte tiitli, mille kohta saad lugeda SIIT.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077