25. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Limonaadimaksu tulevik selgub kevadel

Mihhail Stalnuhhin.
Foto: Indrek Susi
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees, keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin kinnitas taas, et järgmisest aastast suhkrumaksu ei tule, aga edasine selgub kevadiste arutelude käigus.

Rahanduskomisjon arutas täna taas magustatud joogi maksu seadust, mille president mõni aeg tagasi välja kuulutamata jättis. Jõuti järeldusele, et põhiseadusega koaltsioonipoliitikud vastuolu ei näe, ent siiski tuleks seadus muutmiseks uuesti avada, vahendas riigikogu pressiteenistus.

Seaduseelnõu, mis jõustamisel kehtestaks suhkrumaksu, tuleb üle vaadata juba kas või seepärast, et muutmata kujul vastuvõtmise puhul ei jääks regulatsiooni vastuvõtmise ning jõustumise vahele piisavalt aega, teatas riigikogu. Vahe peab nende kahe etapi vahel maksuseaduste puhul kuus kuud.

Ka komisjoni istungil osalenud rahandusminister Toomas Tõniste kinnitas riigikogu teatel, et magustatud joogi maksuga järgmise aasta riigieelarve ei arvesta. 

„Tulenevalt sellest otsustas rahanduskomisjon mitte toetada seaduse muutmata kujul vastuvõtmist,“ ütles Stalnuhhin.

Ta lisas, et magustatud joogi maksu alates 2018. aasta 1. jaanuaris ei tule. Edasiste arengute osas saabub selgus ilmselt kevadel, eelarvestrateegia kokkupanemise käigus.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077