22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia liigub uutele turgudele

Hando Sutter.
Foto: Andras Kralla
Eesti Energia laiendab elektri jaemüügiäri Soome ja Rootsi turgudele. Seni on riigifirma energiat müünud Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter märkis, et ka naaberriikide energiaettevõtted on juba pikemat aega Eestis tegutsenud, samuti aitavad välisturud Eesti Energial äriliselt kasvada – muutuda Baltikumi elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja energiateenuste pakkujaks. „Soome ja Rootsi näol on tegemist lähiriikidega, kus valmidus elektrimüüjat vahetada on Euroopa keskmisest kõrgem,“ ütles Sutter.

Tema sõnul eristab Eesti Energiat teistest energiamüüjatest ka asjaolu, et ettevõte on ise energia tootja. „Aastaks 2020 plaanime kasvatada tootmisportfellis taastuv- ja alternatiivenergia mahtu 40 protsendini.“

Juhid paigas

Mõlemas riigis on algatatud tütarettevõtete loomine ning värvatud kohalikud juhid. Soome tütarettevõtte juhiks saab Ville Pentti, kes on varasemalt töötanud erinevatel juhtivatel positsioonidel Turku Energias. Rootsi tütarettevõtet hakkab juhtima endine Telge Energi müügidirektor Jonas Lindelöf. Elektrimüük hakkab toimuma peamiselt online kanalites.

Riigi kui Eesti Energia ainuaktsionäri esindajana andis rahandusminister Toomas Tõniste nõusoleku Soome ja Rootsi turgudel tegutsevate tütarühingute asutamiseks. „Kuna meie piirkonna energiaturud on üha tihedamalt teineteisega seotud, on ka Soome ja Rootsi turule laienemine loogiline samm,“ ütles ta.

Elektri jaemüüki eraklientidele plaanitakse mõlemas riigis alustada järgmise aasta esimeses pooles, Rootsis pakutakse teenuseid ka äriklientidele.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077