Autor: Tööstusuudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia tegi müügirekordi

Aivar Aus.
Foto: Raul Mee
Tänavu suvel saavutas Premia Tallinna Külmhoone AS viimase viie aasta parimad jäätisemüügitulemused ning ühtlasi ka seni suurima turuosa. Juuni ja juuli seisuga oli Premia turuosa 42,2%, millega ollakse jätkuvalt jäätiseturu liider.

Premia juhatuse esimehe Aivar Ausi sõnul suudeti hoolimata järjekordsest jahedavõitu suvest jäätisemüügikäivet juunis ja juulis kasvatada, saavutades viie aasta parima tulemuse. „Nielseni andmetel suurenes meie turuosa võrreldes eelmise aasta suvega 2,5 protsendipunkti,” ütles Aus.

Ausi sõnul on läbi aegade parima müügitulemuse taga edukad kevadised uudistooted, mis tõid enamuse kasvust.

Premia jäätisemüügi vundamendiks on aga Eesti enimmüüdud jäätisesari Eriti Rammus, mis moodustas suvel kogu jäätiseturust tervelt 13,3%. Premia juht lisas, et rekordtulemustele aitas kaasa ka jäätiseturul 8,1% turuosaga teist kohta hoidev Väike Tomi jäätisesari.

“Eestis juba legendistaatusesse tõusnud Eriti Rammus jäätisesarja menu ei näita kaugeltki raugemise märke, vaid annab mõista, et eestlane hindab jätkuvalt kvaliteetset koduse maitsega koorejäätist. Selle aasta juunis ja juulis müüsime kokku 460 000 liitrit Eriti Rammusa sarja jäätist,” tõdes Aus.

Ausi sõnul ettevõte loorberitele puhkama ei jää – uued plaanid ja projektid on töös. „Sügisel on meilt oodata põnevaid jäätiseüllatusi ning eks jäätisetööstustele terendab ka juba järgmise aasta suvi. Oleme täna Eesti suurim jäätisetootja ning teeme tööd selle nimel, et seda positsiooni hoida ja mõõdukalt suurendada,“ lisas Aus.

Tallinna Külmhoone alustas jäätisetootmist 1956. aastal, kui esimese jäätisetootena toodi turule plombiiri pulgajäätis. Premia Tallinna Külmhoone AS kuulub alates 2014. aastast rahvusvahelisel kapitalil põhinevasse Food Union gruppi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077