• 04.09.17, 13:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kalev plaanib eksporti suurendada

2016. aasta oli Eesti maiustusteturu liidrile, toidutootjate TOPis kolmandal kohal olevale ASile Kalev läbi aegade edukaim ning seda kõigi majandustulemuste lõikes.
Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul pööras ettevõte mullu tähelepanu tootearendusele ja innovatsioonile.
  • Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul pööras ettevõte mullu tähelepanu tootearendusele ja innovatsioonile. Foto: Eiko Kink
Ettevõtte müügitulu ulatus mullu 46,7 miljoni ning puhaskasum 5,48 miljoni euroni, võrreldes aasta varasema 43,71 miljoni ja 4,18 miljoni euroga. Samuti on kerkinud Kalevi turuosa Eesti maiustustetootjate seas. Mis edu tõi?
3. koht
AS Kalev
Toodab ja turustab šokolaadi- ja suhkrukondiitritooteidKuulub rahvusvahelisse Orkla gruppiOmab kuuest Kalevi šokolaadipoest koosnevat jaemüügiketti ning seisuga 31. detsember 2016 98,96% OÜst MaiasmokkKogumüük 2016. aastal mahuliselt 10 481 tonniEksportis 9% toodangust, sellest 35% Lätti, 29% Norrasse ja 14% Soome.Turuosa Eesti maiustusteturul AC Nielseni andmetel perioodil veebruar-märts 2016 kuni detsember-jaanuar 2016/2017 mahuliselt 47% ja käibelt 41,7%. Aasta varem olid numbrid vastavalt 45,2% ja 39,7%Töötajaid 408
Toidutootjate TOPi täispika versiooniga saad tutvuda siin.
Ettevõtte juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul oli tegureid mitu: tootearendus, innovatsioon, investeeringud, Kalevi kaubamärgi tuntus ja töökas kollektiiv.
“Möödunud aastal pöörasime suurt tähelepanu tootearendusele ja innovatsioonile. Aasta jooksul jõudis turule arvestatav hulk uusi Kalevi tooteid, lisaks Kalev 210 juubelitoodete sarjale kolm hooajatoodete kollektsiooni: sõbrapäevaks, kevadeks ja jõulupühadeks, samuti mitmed uued šokolaadid ja kompvekid. Samuti jätkasime 2016. aastal investeerimist tootmisseadmetesse. Suurim investeering ulatus ligi ühe miljoni euroni ja oli suunatud dražeekommide uue pakkeliini soetamisse,” selgitab ta.
Kalevi edu taga on Kaare sõnul kindlasti ka kaubamärk, mis on uuringutulemustele tuginedes jätkuvalt armastatuim Eestis.
Sel aastal pole ettevõte eesmärkide seadmise ega nende täitmise osas järeleandmisi teinud, seega on ootused jätkuvalt kõrged. Endiselt on prioriteetideks tootearendus, innovatsioon ja kvaliteet ning plaanis on investeerida üle ühe miljoni euro šokolaadi tootmistehnoloogia arendamisse ja tootmisvõimsuste suurendamisse, pidades silmas tulevikus suurenevat ekspordimüüki Skandinaavia suunal.
Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Seotud lood

Uudised
  • 01.09.17, 14:00
Toidutootjate TOP: kasumi langustrend jätkus
2016. aastal jätkus toiduainetööstuses juba 2015. aastal alguse saanud langustrend, mille tõttu ei saa viimaseid aastaid lugeda sektori jaoks just edukaimateks. Toidutööstuse kogukasum vähenes aastaga viiendiku võrra, langedes 2016. aastal 79 miljoni euroni. Töösturid tunnevad puudust valitsuse toest.
Uudised
  • 04.09.17, 10:48
Edukaim toidutootja: 2016 oli positiivselt omapärane ja põnev
Toidutootjate TOPi võitja, Soome kaubanduskettidele ja Läänemere reisilaevadele toodangut müüv Lunden Food OÜ peab möödunud aastat positiivseks nii tänu headele tulemustele kui ka uute klientide lisandumisele.
Uudised
  • 04.09.17, 11:07
Kulinaaria edu taga on tootearendus
Valmistoite valmistava ja müüva ning catering-täisteenust pakkuva Kulinaaria OÜ heade tulemuste taga oli tubli tootearendus ja tehnoloogia uuendamine, millega Selver ASile kuuluv ettevõte planeerib jätkata ka sel aastal.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele