4. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev plaanib eksporti suurendada

Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul pööras ettevõte mullu tähelepanu tootearendusele ja innovatsioonile.
Foto: Eiko Kink
2016. aasta oli Eesti maiustusteturu liidrile, toidutootjate TOPis kolmandal kohal olevale ASile Kalev läbi aegade edukaim ning seda kõigi majandustulemuste lõikes.

Ettevõtte müügitulu ulatus mullu 46,7 miljoni ning puhaskasum 5,48 miljoni euroni, võrreldes aasta varasema 43,71 miljoni ja 4,18 miljoni euroga. Samuti on kerkinud Kalevi turuosa Eesti maiustustetootjate seas. Mis edu tõi?

AS Kalev

Toodab ja turustab šokolaadi- ja suhkrukondiitritooteidKuulub rahvusvahelisse Orkla gruppiOmab kuuest Kalevi šokolaadipoest koosnevat jaemüügiketti ning seisuga 31. detsember 2016 98,96% OÜst MaiasmokkKogumüük 2016. aastal mahuliselt 10 481 tonniEksportis 9% toodangust, sellest 35% Lätti, 29% Norrasse ja 14% Soome.Turuosa Eesti maiustusteturul AC Nielseni andmetel perioodil veebruar-märts 2016 kuni detsember-jaanuar 2016/2017 mahuliselt 47% ja käibelt 41,7%. Aasta varem olid numbrid vastavalt 45,2% ja 39,7%Töötajaid 408

Toidutootjate TOPi täispika versiooniga saad tutvuda siin.

Ettevõtte juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul oli tegureid mitu: tootearendus, innovatsioon, investeeringud, Kalevi kaubamärgi tuntus ja töökas kollektiiv.

“Möödunud aastal pöörasime suurt tähelepanu tootearendusele ja innovatsioonile. Aasta jooksul jõudis turule arvestatav hulk uusi Kalevi tooteid, lisaks Kalev 210 juubelitoodete sarjale kolm hooajatoodete kollektsiooni: sõbrapäevaks, kevadeks ja jõulupühadeks, samuti mitmed uued šokolaadid ja kompvekid. Samuti jätkasime 2016. aastal investeerimist tootmisseadmetesse. Suurim investeering ulatus ligi ühe miljoni euroni ja oli suunatud dražeekommide uue pakkeliini soetamisse,” selgitab ta.

Kalevi edu taga on Kaare sõnul kindlasti ka kaubamärk, mis on uuringutulemustele tuginedes jätkuvalt armastatuim Eestis.

Sel aastal pole ettevõte eesmärkide seadmise ega nende täitmise osas järeleandmisi teinud, seega on ootused jätkuvalt kõrged. Endiselt on prioriteetideks tootearendus, innovatsioon ja kvaliteet ning plaanis on investeerida üle ühe miljoni euro šokolaadi tootmistehnoloogia arendamisse ja tootmisvõimsuste suurendamisse, pidades silmas tulevikus suurenevat ekspordimüüki Skandinaavia suunal.

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077