Autor: Mait Kraun • 24. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dold Puidutööstus: ehitusturgude erinevused on Euroopas suured

Puidutööstus.
Foto: Raul Mee
Sakslaste omanduses Dold Puidutööstus kasvatas mullu Eestis käivet, aga kasum langes viiendiku võrra. Ettevõttel aitasid kasvada Rootsi, Norra ja Saksamaa turud.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puitplaatide tootmisega tegeleva Dold Puidutööstuse müügitulu tõusis mullu 16 protsenti, 17,53 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 22 protsenti, 171 688 euroni.

Mullu töötas firmas keskmiselt 141 inimest, eelneva aastaga võrreldes suurenes see 5 võrra. Käive töötaja kohta suurenes 12 protsenti, 124 300 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 10 protsenti, 927 euroni kuus.

Dold-Puidutööstus kuulub Saksamaal asuva Dold Holding GmbH gruppi ning tegutseb Viljandi tööstuspiirkonnas 18 hektari suurusel alal. Ettevõttel on tootmispinda 12 000 ruutmeetrit.

"Ehituses esineb nii Kesk-Euroopas kui ka Skandinaavias riikide vahel suuri erinevusi. Samal ajal, kui enamikes Euroopa riikides oli 2016. aastal märgata ehitustegevuse seisakut, kasvas see tänu majanduslikule stabiilsusele Norras, Rootsis ja Saksamaal,“ kirjutas ettevõte. „Need turud olid 2016. aastal olulised mõjutegurid Dold Puidutööstuse positiivsele tulemusele.“

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077