• 15.08.17, 17:04
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Saksa majandus jätkab kasvulainel

Saksamaa majandus jätkas kasvu teises kvartalis, pikendades majanduskasvu alates 2014. aasta teisest kvartalist, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.
Saksa lipp.
  • Saksa lipp. Foto: Pixabay
Sisemajanduse koguprodukt kasvas Euroopa suurimal majandusel perioodil aprill–juuni 0,6%. Bloombergi küsitletud ökonomistide konsensus majanduskasvuks oli 0,7%.
Pärast majandustulemuste avaldamist nõrgenes euro dollari suhtes 0,2% ning kauples hommikul 1,1756 dollari tasemel.
Capital Economicsi ökonomisti Jack Alleni sõnul on Saksamaa majandus näidanud viimastel aastatel oma tugevust, edastab Bloomberg. Allen lisas, et tööpuudus on väga madal ning majandus on hästi hakkama saanud, arvestades eurotsooni standardeid.
Statistikaameti sõnul upitas teise kvartali majanduskasvu suurenenud sisenõudlus. Samuti suurenesid nii riigi kui ka tarbijate kulutused ja investeeringuid ehitussektorisse. Majanduskasvu pidurdas teises kvartalis import, mis kasvas kiiremini kui eksport.
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele