• 31.07.17, 11:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Maksureha riisub lõviosa tootja kasumist

Pisut alla kaheeurose jaemüügihinnaga toote pealt 10 senti kasumit teenivale ettevõtjale tekitab meelehärmi olukord, kus riik teenib selle toote pealt mitu korda rohkem.
Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhi Sven Kirsipuu sõnul on Eesti ettevõtluskeskkond võrreldes lähiriikidega konkurentsivõimeline.
  • Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhi Sven Kirsipuu sõnul on Eesti ettevõtluskeskkond võrreldes lähiriikidega konkurentsivõimeline. Foto: Andras Kralla
Üle 70 eurosendi laekub maksudena 1,98eurose lõpphinnaga tootelt riigikassasse hetkeks, kui see on leidnud koha inimese ostukärus ning mööda poeparklat auto poole veereb. Tootmisketi ahel ahela haaval läbi vaadanud ettevõtja sõnul paneb nii suur kogusumma kulmu kergitama. Ettevõtja nimi, ettevõte ja müüdavad tooted on Äripäevale teada, kuid kaubanduspartneri soovile viidates palus ta jääda anonüümseks.
“Sugugi ei tahaks viriseda. Tahan panna inimesed, alustades valitsusest, mõtlema selle üle, kuidas maksud kujundavad meie ettevõtluskliimat,” möönis ettevõtja.
Toote omahind on üks euro ning see jaguneb ettevõtja sõnul firmas laias laastus võrdselt kolmeks: 33 senti kulub toote valmistanud töölistele, 33 senti materjalile ning 33 senti moodustavad üldkulud, nagu juhtkonna ja teeninduspersonali töötasu, elekter, aktsiisid jne.
Loe pikemalt Äripäevast
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele