Autor: Kristel Härma • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtjatel läheb Lätis elu keerulisemaks

Foto: Pixabay
Reinvesteeritud kasumi maksustamata jätmine Lätis teeks Eesti ettevõtjate elu seal magusamaks, kuid teised muudatused toovad lisakulutusi.

Läti valitsus kinnitas sel nädalal heaks ulatusliku maksupaketi, mis näeb ette näiteks astmelise tulumaksu, aktsiiside ja sotsiaalmaksu tõusu. Eestiga sarnaselt minnakse üle ettevõtte 20prontsendilisele tulumaksumäärale, mida hakatakse, nagu meilgi, maksma vaid omanike taskusse voolava kasumi pealt.

Tallinki Läti tütarettevõtte Tallink Latvia juhi Hillard Tauri hinnangul läheb Eesti ettevõtjate jaoks Lätis tegutsemine pigem pisut kulukamaks. „Lõppkokkuvõttes ühest otsast antakse, teisest võetakse. Ükski maksutõus ei ole ühelgi maal hurraaga vastu võetud,“ rääkis ta ja lisas, et maksud kogu aeg muutuvad ja sellist katastroofi ta ei näe, et nad peaksid seal enda tegevuse lõpetama.

„Ei tule karta suuri kulusid, tuleb karta väikseid tulusid. Siis saab selle asjaga ühele poole,“ leidis ta. Kõiki lisakulusid Taur veel välja arvutanud ei ole, kuid ütles, et need on pigem väiksema mõjuga.

Loe lähemalt Äripäevast, millised on Läti planeeritavad muudatused. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077